Süper Lig

Burak Elmas, Torrent’i açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim’in ayrılığının ardından basın mensuplarının karşısına çıktı.

Başkan Elmas, ayrılık süreci, Domenec Torrent’in gelişi ve transfer konularına dair soruları yanıtladı.

Burak Elmas’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet diliyorum”

“Bugün çok üzücü bir haberle güne başladık. Eski sporcumuz Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”

“Bugün, son günlerde yanlış haberlerin yayılması ve bunun Galatasaray’a zarar verme amacıyla yapılması sebebiyle sorularınıza yanıt vereceğim. Galatasaray’ın değerlerinde bir üslup vardır. Bu bizim için çok önemlidir. Bizi diğer toplumlar ve kulüplerden ayıran bir faktördür. Bu üsluptan uzaklaşmadan gelen tüm sorgulama ve eleştirileri saygıyla karşılıyoruz.”

“Galatasaray’ı ve başkanlık makamını yıpratma amaçlı, Galatasaray’a yakışmayan üslupla haberler var. Kurucumuz Ali Sami Yen’den gelen bir başkanlık sistemi vardır. İçinde tartışılır, konuşulur ve kararı seçilen başkan verir. Ben aday olurken çok zor kararlar vereceğimi biliyordum. Bunu da sevgi veya sevgisizliğimle değil, Galatasaray için en doğru yön olan kararla vermeye çalışıyorum.”

“Fatih Terim’le ayrılığımız olaysız oldu”

“Beni seçen üyelere karşı hesap vermeye ve bedel ödemeye hazırım ama asla Galatasaray’ın başkanlık makamına hakaret edilmesini, kulübe zarar verilmesini kabul etmem.”

“Fatih Terim’le ayrılığımız olaylı olmadı. Fatih hoca benim çok sevdiğim bir kişi ve çok iyi bir Galatasaraylı. Yolları ayırma şeklimiz de Galatasaray’a yakışır şekilde oldu. Hocamızla son derece Galatasaray’a yakışan konuşmalarımız oldu. Hepimiz bu kulübün iyiliğini istiyoruz. Sonuçta ben başkanım ve Galatasaray için en doğru kararı verme zorunluluğu olan kişi benim.”

“Hocamız görevdeyken kimseyle görüşmedik ama futbol paydaşlarıyla iletişim içinde olmamız ve görüşmemiz son derece normaldir. Bu da herhangi bir hoca görevdeyken yapılabilir. Futbol dünyası sürekli değişen ve dinamik bir dünya. Her zaman en doğru kararları alma adına tüm futbol paydaşlarıyla görüşmemiz normaldir.”

“Tüm sorumluluk bana aittir”

“Ben ve arkadaşlarım önemli projelerle Galatasaray üyelerinin huzuruna çıktık ve seçim yarışı yaşadık. Üç yıl için bir teveccüh gösterildi. Biz bu yola çıkarken, projelerimizi ve stratejilerimizi en uygun şekilde uygulayacak ekiplerle çalıştık. Biz çok geniş bir ekibiz. Burada ekip çalışması, saygı ve anlayış mecburiyeti var. 9-10’dan fazla arkadaşımız bilfiil Galatasaray için çalışıyorlar. Anlaşmazlık yaşamak son derece doğaldır. Ben de yönetici olarak iki kez istifa etmiştim.”

“Futbolda teknik direktörlük birliktelikleri karşılıklı olarak sona erdirilebilir. Stratejimizden asla vazgeçmiyoruz. Bizim için bu stratejiler, benden ve tüm yönetim kurulu üyelerinden daha önemli. Biz Galatasaray’ın sistemlerini oluşturmak için yola çıktık. Yarın gitsek ve yerimize yeni arkadaşlar gelse dahi sürekli çalışan sistemler oluşturmak için yola çıktık. Hem yönetimden ayrılan arkadaşlarımız hem de hocamızla ciddi bir sevgi bağımız var. Üzerimizde büyük bir yük var. Kararları sevgimiz üzerinden alamayız.”

“Tüm sorumluluk bana aittir. Bunun hesabını üyelerimize verecek olan benim. Yönetim kurulu arkadaşlarımla da istişare ederek aldığım kararların sonuçlarını hep beraber göreceğiz.”

“Hocamızın tazminat talebi olmadı”

“Sevgili hocamızla yaptığım görüşmeyi, ekip arkadaşlarım dahil kimseye anlatmadım. Bunu hem hocamıza duyduğum saygıdan hem de bu tür ayrılıkların Galatasaray’a yakışmayan şekildeki örneklerinden dolayı özellikle böyle yapmaya çalıştım. Birçok haber gerçeği yansıtmıyor. Tekrar söylüyorum, hocamızla çok samimi bir konuşma yaptık.”

“Hocamızın bir tazminat talebi olmadı. Benim de beklentim dahilinde, asla Galatasaray’dan böyle bir talebi olmayacağını söyledi. Ayrılırken de Galatasaray’a yakışır, samimi bir konuşmamız oldu. Birlikte olmayı bildiğiniz kadar doğru da ayrılmanız lazım. Biz herkesle ayrılırken, Galatasaray’a yakışan şekilde ayrılmaya özen gösteriyoruz.”

“Fatih Terim’i bir ‘seçim vaadi’ olarak tanımlamak, hocaya da kulüp üyelerine de saygısızlık olur. Bir başkanın hangi teknik direktörle çalışma arzusu olduğunu söylemesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu seçimde benim vaadim, Galatasaray için projelerim ve yapmak istediklerimdi. Tabii ki saha sonuçlarını kimse garanti edemez.”

“Hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz”

“Futbolda bazen bir günde de çok şey değişiyor. Yaptığım paylaşımlarda söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını söylemiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. İçeride bazı profesyonel arkadaşlarımızın da bu bilgilerin kasıtlı şekilde yayılmasıyla ilgili iletişimde bulunduğu duyumları var. Ben iddialar ispatlanmadıkça kimseyi zan altında bırakmak istemem. Bunların hepsini araştırıyoruz.”

“Seçim dönemi anlattığım ‘Birlikte çok şey başaracağız’ söyleminin altını doldurayım. Biz kolay bir yol tercih etmedik. Hemen şampiyon olacak kolay yollar yerine, Galatasaray’ın yanlış alışkanlıklarına yönelik önlemleri cesaretle alacağımızı söyledik. Galatasaray’da yaşanmaya ve yaşatılmaya çalışılan bir ayrışma var. Bizim sloganımız hala aynı. Elimizden gelen tüm cesareti ve emeği göstereceğiz. Tabii ki birliktelikler kadar ayrılıklar da olabilir. Bu kulüpte her zaman istifalar ve değişimler olur ama asla hedeften vazgeçmeyeceğiz.”

“Sosyal medyada cep telefonumu yayınlamışlar. Sabahtan beri bana birçok mesaj ve telefon geliyor. Bu, Galatasaray başkanlık makamına hakarettir. Burak Elmas bugün var, yarın yok ama başkanlık makamına bu seviyesizliğin yapılmasına Galatasaray izin vermeyecektir.”

“Galatasaray’a yakışır şekilde veda ettik”

“Ben başkan olarak Galatasaray’a dair her konunun içindeyim ama uzun vadede, kurumsal futbol stratejisi için hamleler yapacağız. Futbol, buranın en kritik branşı. Herkesin farklı özellikleri ve etkinlikleri var ama tüm sorumluluk ve kararlar bana aittir.”

“Alınan kararın gerektirdiği ve Galatasaray’a yakışan vedayı yapmaya çalıştık. Fatih Terim, Galatasaray’ın efsanesi. Tarihimizin en büyük başarılarına imza atmıştır. Ona veda edildiğini düşünmüyorum. Öyle bir gün gelirse, Fatih Terim’in dahil olduğu projeler için gerekeni yaparız. Bunu basit bir teknik direktör ayrılığı olarak görmek çok yanlış olur.”

“Fatih hocayla konuşmaya her zaman devam edeceğim. Onun fikirlerinden faydalanacağımızı da konuştuk. Bundan sonra hepimizin el birliğiyle en iyiyi yapma konusunda irade ortaya koyması lazım.”

“Domenec Torrent’i tercih ettik”

“Prensipte, herhangi bir yardımcı antrenörün ileride, Fatih Hoca daha yukarıya çıktığında yerini üstlenebilecek kalitede biri olması konusunda Fatih Hoca ile de hemfikirdir. Torrent’in teknik direktör olması yönünde aldığımız kararın erken olduğunu düşünmüyorum. Kendisiyle önce yardımcı antrenör olarak anlaşmıştık. Detayıyla konuştuk ve araştırdık. Galatasaray için en uygun aday olacağına karar verdik.”

“Torrent’in geçmişte çalıştığı kişilerle görüştüm. Şu anda en uygun seçeneceği tercih ettiğimizi düşünüyoruz.”

“Galatasaray Sportif A.Ş. adına, yönetim kurullarımla beraber almış olduğum bir karar için karşınızda oturuyorum. Her kararın detayını paylaşırsak kararın kendisi değil alınış şekli paylaşılır. Galatasaray için önemli olan kararların kendisidir.”

“Torrent’in Türk bir yardımcısı olabilir”

“Bu sürecin Galatasaray’a zarar vermemesi adına her şeyi yapacağım. Hocamız da çok iyi bir Galatasaraylı. Kendisi nasıl bir tutum uygun görürse bunun gereğini yapar. Benim açımdan, Galatasaray’ın efsanesini koruyarak, en uygun şekilde yolları ayırma çabasındayız.”

“Şu anda ciddi bir planlama yapıyoruz. Galatasaray’a uzun süre hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Bazıları kendi istifalarını sundular. Bu hafta içerisinde bire bir görüşmeler yaptıktan sonra en uygun kararları alacağız.”

“Torrent göreve geldiğinde yanına bir Türk yardımcı antrenör düşünüyoruz. Görüştüğümüz kişiler var. Yakında açıklarız.”

“Seçim kararı almayacağız”

“Herhangi bir seçim kararı almayı düşünmüyoruz. Buraya Galatasaray üyelerinin teveccühü ile geldik. Bu yoldan dönmeyeceğiz ve bildiğimiz yolda gitmeye devam edeceğiz.”

“Çalışanlarımızla henüz görüşmedik. Hukuki hakları neyse yerine getirilecektir. Domenec Torrent’in ekip ve sözleşme detaylarını göreve başladıktan sonra açıklayacağız.”

“Transfer durumu mali disipline bağlı”

“Galatasaray’ın Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma gereği ciddi yükümlülükleri var. Transferle ilgili en önemli koşul da maddi koşullardır. Transfer için mali tabloyu bozacak hamleler yapmayacağız. Transfer gerekirse, mali disiplin içinde olması halinde yapacağız. Gidecek oyuncular olursa transferi bu belirleyecek. Gerekirse de yapmayız.”

“Fatih Hoca ile telefonlarımıza ve mesajlarımıza karşılıklı olarak hep geri dönüş yaptık. O konuda hiçbir problemimiz olmadı.”

“Transfer yeni başladı ama şu ana kadar oyuncularımız için Galatasaray’ın tasarruflarına uygun bir teklif olmadı. Şu ana kadar çıkan teklif haberleri yalan.”

“Kulüpten dışarı bilgi akışı var”

“Yardımcı hoca konusunu basın vasıtasıyla duymasını istemezdim. Nasıl yansıdığını bilmiyorum ama yansıdığı için iyi olmadı. Keşke daha önce ben söyleseydim. Kulüpte çok fazla dışarıya bilgi akışı var. O kadar bilgi akışı var ki bazen kendimden bile şüphelenir hale gelmeye başlıyorum. Bazı kötü alışkanlıklar oluşmuş. Tespit ve engeli için önlemler almaya çalışıyoruz.”

“Galatasaray Yönetim Kurulu’nda rest çekmek gibi bir şey olmaz. Fikir paylaşımı olur. Restleşme niyeti olan arkadaşımız varsa orada oturmaz.”

“Görüşmeleri Işıtan Bey değil ben yaptım. Yanımda da birden çok arkadaşım vardı. Çok detay konuştuk ama teknik detayları yeni teknik direktörümüz ile konuşabilirsiniz.”


 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı