Şampiyonlar Ligi

Bu sezon en çok puan Fenerbahçe’den

Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında ülke puanına yaptığı katkıyla takdir topladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev karşısında bir beraberlik bir mağlubiyet alan sarı-lacivertliler daha sonra yolculuğuna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.

Burada aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken temsilcimiz son 16 turunda ise Sevilla engeline takıldı. Fenerbahçe bu sezon Avrupa’da oynadığı 14 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Jorge Jesus’un öğrencileri böylece ülkeler sıralamasında Türkiye’ye 21 puanlık katkı yaptı.

Başakşehir

Sarı-lacivertlilerin ardından bu alanda en başarılı takım UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükselen Medipol Başakşehir oldu. Turuncu-lacivertli ekip de Fenerbahçe gibi 14 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak, Türkiye’ye 17 puan kazandırdı.

Sivasspor

Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Malmö’ye elenen Demir Grup Sivasspor, ardından Avrupa Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükseldi. Fiorentina’ya iki maçta da yenilerek Avrupa’ya veda eden Yiğidolar, 10 karşılaşmada 3 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle Türk futboluna 10 puanlık katkı yaptı.

Trabzonspor

Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Kopenhag’a elenerek başlayan Trabzonspor, ardından Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde mücadele etti. Bordo-mavililer 10 maçta aldıkları 4 galibiyet 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle Türkiye’ye 8.5 puan kazandırdı.

Konyaspor

Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Arabam.com Konyaspor da 2’inci Eleme Turu’nda BATE Borisov’u iki maçta da yendikten sonra Vaduz’a elenerek Türk futboluna 2 buçuk puanlık katkı yaptı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı