Beşiktaş

Beşiktaş’ta Burak rüzgarı

Beşiktaş’ın kaptanı Burak Yılmaz, takımını sırtlamaya devam ediyor. Tecrübeli oyuncu, attığı goller kadar yaptığı asistlerle de farkını ortaya koyuyor.

Burak, pandemi sonrası Süper Lig’de oynanan ilk maç olan Fraport Tav Antalyaspor’a karşılaşmasında cezası nedeniyle forma giyememiş, siyah-beyazlılar mücadeleyi 2-1 kaybetmişti.

Ardından sahalara dönen deneyimli futbolcu, deplasmanda 5-1 kazanılan Yukatel Denizlispor ve içerde 3-0 galip gelinen İttifak Holding Konyaspor maçlarında başrol oynadı.

Hem Denizli deplasmanında hem de İttifak Holding Konyaspor maçında 1’er gol atıp 2’şer de asist yapan yıldız oyuncu, siyah-beyazlıların yükselişine önemli katkı sağladı.

Oynamadığında Beşiktaş sıkıntı yaşıyor

Burak Yılmaz’ın, takım üzerindeki etkisi istatistiklere de yansıdı. Beşiktaş, tecrübeli futbolcunun oynamadığı maçlarda kazanmakta zorlanıyor. 

Geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılan Burak, bugüne kadar toplam 16 maçta forma giyemedi.

Siyah-beyazlılar bu maçlarda 5 galibiyet 1 beraberlik elde ederken, 10 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

Burak’ın sahada olduğu maçlarda ise Beşiktaş, hem gol atıyor hem de kazanıyor. Yıldız golcünün oynadığı 22 maçta siyah-beyazlılar 12 galibiyet 3 beraberlik alırken, 7 kez de rakiplerine boyun eğdi.

Sergen Yalçın’ın takımın başına geçmesinden sonra oyunun lideri konumuna geçen Burak Yılmaz, attığı gollerin yanı sıra toplamda yaptığı 7 asistle de kariyerinde en fazla gol pası verdiği dönemi yaşıyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı