Süper Lig

Beşiktaş’ın transfer “dejavu”su

2013-2014 sezonuna Slaven Bilic yönetiminde iyi başlasa da, arka arkaya gelen puan kayıplarıyla liderliğini kaybeden ve devre arasına giren Beşiktaş, dünya futbol tarihinin en önemli yıldızlarından birini kadrosuna katmak için kollarını sıvamıştı. O günlerde, bir yıl önce Libertadores Kupası şampiyonluğu yaşadığı Atletico Mineiro’nun formasını giyen Ronaldinho ile siyah-beyazlılar arasında yapılan görüşmeler ilerlemiş, basına düşen haberlere göre büyük bir rüya olarak başlayan hikayede mutlu son çok yaklaşmıştı.

O dönem, Beşiktaş’ta İkinci Başkanlık görevini yürüten Ahmet Nur Çebi’nin, Ronaldinho’nun ağabeyi ve aynı zamanda menajeri olan Roberto Assis ile yaptığı görüşmeler sonucu anlaşmanın sağlandığı ve büyük futbol efsanesinin, çok kısa süre içerisinde Türkiye’ye geleceği konuşuluyordu.

Dönemin Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, transfer için Roberto Assis’in İstanbul’a geldiğini ve transferin önündeki tek engelin, sponsorlarla yapılan rakam görüşmelerindeki farklılık olduğunu ifade etmişti. Aynı anda, Manchester City’nin stoperi Joleon Lescott’ın transferi için de mesai harcayan transfer komitesi, son pürüzleri gidererek her iki yıldıza da imza attırma amacındaydı.

Transferin resmi duyurusu için geri sayıma geçildiği dönemde dünya yıldızı, kendisini bekleyen siyah-beyazlı camiaya şok bir cevap verdi. Ronaldinho, kulübünde mutlu olduğunu, taraftarlarından ayrılmak istemediğini belirterek, Atletico Mineiro ile sözleşmesini uzatacağını açıklamıştı. Yıldız futbolcunun bu kararının ardından Ronaldinho dosyası tamamen kapandı.

2020-2021 sezonunda, devre arası transfer döneminde hücum hattına bir ekleme yapmak isteyen Beşiktaş, önce Mario Mandzukic’le ilgilenmişti. Hırvat futbolcunun Milan’a imza atmasının ardından rota, diğer birçok adayla birlikte yine Brezilyalı bir dünya yıldızına, Çin’den ayrılan Hulk’a çevrildi. 21 Ocak günü, Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ’ın doğruladığı ilgi, Sergen Yalçın’ın açıklamalarıyla birlikte büyük bir heyecana dönüştü.

Limit problemleri, mali şartlar, sözleşme süresi gibi bilmecelerle birlikte 29 Ocak gününe gelinmiş, Hulk transferinde kritik saatlere girilmişti. Brezilyalı yıldızın ismi, ülkesinin Flamengo kulübünün yanında eski takımı Porto ile de anılsa da, transfer için geriye iki aday kalmıştı: Beşiktaş ve Atletico Mineiro.

Ronaldinho transferinde, oyuncunun bonservisini elinde bulunduran ve kadrosunda tutmak isteyen kulüp olarak Beşiktaş’ın karşısına çıkan Mineiro, bu sefer Hulk yarışına ortak oldu. Bir yandan Cenk Tosun transferini de gündeminde tutan Beşiktaş’ın, yöneticiler ve futbolcu kadrosu aracılığıyla da ilgisini sıklıkla doğruladığı Hulk, dün akşam saatleri itibariyle Atletico Mineiro’ya imza attı. 7 yıl aradan sonra, yine aynı yaşta Brezilyalı bir dünya yıldızının transfer hikayesi, çeşitli sebeplerden ötürü Beşiktaş için olumsuz, Mineiro adına olumlu sonuçlandı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı