Beşiktaş

Beşiktaş’ın kopya golleri

2021’in ilk derbisinde Galatasaray’ı mağlup ederek, yıllar sonra ligin ilk yarısında oynadığı tüm derbileri kazanma başarısı gösteren Beşiktaş, lider girdiği haftayı üç puanla kapattı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, aldıkları galibiyetler kadar, gol sayıları ve bu gollerin oluşum şekilleriyle de dikkat çekiyor. Siyah-beyazlılar, bu sezon benzer şablonlarda attığı gollerle fark yaratıyor.

“Arka direk Larin”

Beşiktaş’ın Kanadalı golcüsü Cyle Larin, bu sezon adeta küllerinden doğdu. Geçtiğimiz yıl Belçika Ligi macerasına başarılı bir giriş yapsa da aynı formunu korumakta zorlanan Larin, Sergen Yalçın’ın ‘arka direk golcüsü’ haline geldi.

 

Fraport TAV Antalyaspor maçında, Necip Uysal’ın asistinde attığı golle arka direk serisine başlayan Kanadalı yıldız, Yukatel Denizlispor ve Gaziantep FK deplasmanlarında bu sefer Rosier’nin servisleriyle aynı başarıyı gösterdi. Çaykur Rizespor mücadelesinde de arka direğe attığı koşuyla takımını öne geçiren golcü, Atakaş Hatayspor deplasmanında kornerden gelen topa bu noktada kafa vurmuştu. Larin ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Tarsus İdman Yurdu ve Çaykur Rizespor maçlarında da arka direkte topu filelerle buluşturmayı başardı. Bu gollerin tamamında top, hücum yönünün sağından çevrilmiş ve sol çaprazda gole dönüşmüştü.

Larin’in bu golleri, bir tesadüf eseri oluşmuş gibi görünmüyor. Kulübün sosyal medya kanalına demeç veren Sergen Yalçın, “Bazı pozisyonlar hücum oyuncularının yetenekleriyle gelişiyor. Bazılarını da biz çalışıyoruz. Mesela, Larin’in arka direkte attığı goller tesadüf değil, çalışma eseri” ifadelerini kullanmıştı. Beşiktaş taraftarları, Yeşilçam filminden esinlenerek Kanadalı golcüyü “Arka direk Larin” lakabıyla anmaya başladılar.

Necip Uysal’dan tekrarlanan asistler

Beşiktaş’ın kaptanlarından Necip Uysal, henüz ligin ilk yarısı tamamlanmamış olmasına rağmen ,istatistiki anlamda kariyer zirvesine koşuyor. Resmi maçlarda attığı 1 golün yanında, 3 de asist ile arkadaşlarını besleyen tecrübeli futbolcu, bu asistlerini tekrar haline getirdi.

Ligin ikinci haftasında oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçında, orta sahadan atılan uzun topu, ceza sahasının sağ çaprazından içeriye çeviren Necip, Cyle Larin’i golle buluşturmuştu. Dört gün sonra oynanan Rio Ave müsabakasında, neredeyse aynı organizasyon sonunda topla buluşan kaptan, savunmadan da seken topu Güven Yalçın’a aktarmış ve siyah-beyazlılar fileleri havalandırmıştı. Son olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Çaykur Rizespor müsabakasının galibiyet golünün hazırlayıcısı olan Necip Uysal, bu pozisyonda da topu ceza sahasının sağ çaprazından içeri çevirmişti.

Necip’in bu sezon attığı tek gol de benzer şekilde gelişti. Fenerbahçe deplasmanında, ceza sahasının sağ iç noktasında topu alan Josef de Souza, arka direğe yaptığı serviste Necip Uysal’ı buldu. Tecrübeli oyuncu, bu sefer pozisyonun ‘bitiriş ayağı’ olmayı başardı ve topu ağlarla buluşturdu.

Ghezzal’in işaretlediği nokta

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, asistleriyle sezona damga vurdu. Ghezzal, bu asistlerin önemli bir bölümünü, önceki servisleriyle çok benzer şekilde gerçekleştirdi.

Fenerbahçe deplasmanında, sağ kenarda topla buluşan yıldız futbolcu, topu içeri çekerek ceza sahasındaki Aboubakar’ı görmüş ve Kamerunlu golcüye asistini yapmıştı. Bu mücadeleden bir hafta sonra, yine sağ kanatta topu alan Ghezzal, bu sefer sağ ayağıyla içeri çevirdi ve Atiba Hutchinson’ı golle buluşturdu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında, hızlı kullanılan duran top sonrası sağ kanatta topu alan Cezayirli yıldız, jeneriklik bir gole imza atan Domagoj Vida’ya sol ayağıyla asistini yaptı. Ghezzal, çok benzer bir pozisyonda, Demir Grup Sivasspor mücadelesinde de Güven Yalçın’a ortasını kesmiş, Beşiktaş bu golle 1-0 öne geçmişti.

Benzer kontrataklarla farka koştu

Beşiktaş, bu sezon skor üstünlüğünü eline aldığı maçlarda, birbirine çok benzer kontratak golleri bulmayı başarıyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında, hücum yönüne göre sağ çaprazda topla buluşan Mensah, hemen solundaki Nkoudou’ya topu bırakmış ve Fransız futbolcu yakın direğe yaptığı vuruşla farkı 2’ye çıkarmıştı. Galatasaray karşılaşmasında da Cyle Larin’in kazandığı top ile neredeyse aynı pozisyonu bulan siyah-beyazlılar, yine Nkoudou’nun aynı köşeye yaptığı vuruşla 2 farklı üstünlüğü yakalamayı başardı.

Medipol Başakşehir karşısında üstünlüğü ele alan Beşiktaş, ilk yarının sonunda sağ kanattan Atiba’nın taşıdığı topla hızlı hücuma çıkmış, pozisyonu ters tarafta Cyle Larin gole çevirmişti. Fenerbahçe derbisinde de ikinci yarının sonlarında benzer şekilde hücuma kalkan Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Nkoudou’nun sağ kanattan çevirdiği topla buluşan Nsakala’nın attığı gol ile galibiyetini perçinlemişti.
 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı