Biyografi

Berke Saka

Berke Saka Galatasaray Spor Kulübü Yüzme şubesi sporcusu’dur. Milli Yüzücümüz Tokyo Olimpiyatlarında yarışmıştır. Hakkında ise bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

2003 yılının Temmuz ayında dünyaya gelen Milli Yüzücü İstanbul doğumludur. Sırtüstü ve karışık kategorilerde mücadele etmektedir. Turkcell Açık Yaş Milli Takım Seçme Yarışları’nda 200 metre sırtüstünde 1:57.36’lık derecesi ile Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yarışma hakkını elde etmiştir.

Genç yüzücünün kariyerinde, Ulusal ve Uluslararası Şampiyonalarda kazanılmış madalyaları bulunuyor. İtalya’da düzenlenmiş olan Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’ndan 1 altın, 1 gümüş madalya ile dönmüştür. Berke Saka günümüzde, 100 m, 200 m sırtüstü ve 200 m bireysel karışık Türkiye rekorlarının sahibidir.

Başarıları:

2019 Bakü Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali, “bir gümüş, bir bronz madalya”
2021 Roma Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 200 m bireysel karışıkta altın ve 200 m sırtüstünde gümüş madalya.

Türkiye’de ilk kez düzenlenmiş olan, Uluslararası Edirne Kupası Yüzme Şampiyonası’nda 200 m sırtüstü müsabakasında 2:03.02 derecesi ile yıldızlar kategorisinde yeni Türkiye rekorunun sahibi olmuştur. Ayrıca bu derece ile açık yaş şampiyonu olmuştur. 27 yıl önce Derya Büyükuncu‘nun sahibi olduğu rekoru da egale etmiştir.

Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram Hesabı: @berke_saka

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı