Fenerbahçe

”Ben buraya gol ve goller atmak için geldim”

Fenerbahçe’nin bir parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ve yaşadığı mutluluğu dile getiren Michy Batshuayi, teknik direktör Jorge Jesus’la çalışıyor olmasının ayrıcalık olduğuna da değindi. Belçikalı futbolcu, takımın mücadele ettiği her kulvarda kupalar kazanabilecek kalitede olduğuna vurgu yaptı.

”Taraftarlarımıza çok ama çok teşekkür ediyorum”

Fenerbahçe taraftarına teşekkür olan Michy Batshuayi, ”Öncelikle sizlerin aracılığıyla taraftarlarımıza çok ama çok teşekkür ediyorum. Beni çok iyi karşıladılar ve bundan dolayı oldukça memnun olduğumu ifade etmeliyim. İyi karşılandığımdan dolayı gerçek anlamda çok mutluyum. Ben de sahada göstereceğim en iyi performansla onlara iyi bir karşılık vermek istiyorum.” diye konuştu.


”Çok disiplinli bir takımdayım”

Geldiği ilk andan itibaren özellikle disiplin konusunun çok hakim olduğunu vurgulayan Batshuayi, “Buraya geldiğimde gördüğüm ilk şeylerden bir tanesi çok disiplinli bir takımda olduğumdu. Taktiksel anlamda çok disiplinli bir takımdayım ve herkes görevini ciddi şekilde yerine getiriyor. Böyle olması gerçekten çok güzel, ancak bu şekilde şampiyon olabiliriz.” dedi.

”Çalışmalar iyi gidiyor”

Takıma pozitif hava katmak için en hızlı şekilde hazır olmaya çalıştığının altını çizen golcü futbolcu, “Şu an itibarıyla çalışmalar iyi gidiyor. Yavaş yavaş çok daha iyi bir duruma geleceğimi düşünüyorum. Takıma pozitif şeyler katma adına en hızlı şekilde bir sonraki maça hazır olmak için çalışmalarımı sürdürüyorum.” şeklinde konuştu.

”Ben buraya gol ve goller atmak için geldim”

“Transfer sürenin iyi geçtiğini söyleyebilirim. Bu süre zarfında Sayın Başkanımızla pek çok kez görüştük ve bana kulübün nasıl bir kulüp olduğundan bahsetti, bana ne kadar güvendiğini anlattı. Yaptığımız video görüşmelerde ki sanırım 5-6 kez görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerde ben de bana duyulan güveni fazlasıyla hissettim. Tabii ki de benden beklenti gol atmam ve ben de buraya gol ve goller atmak için geldim.”

Batshuayi, ”Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Ailem de aile üyelerim de burada yaşamaktan dolayı çok ama çok mutlular. Fenerbahçe’nin bana sunmuş olduğu proje de oldukça iyi bir projeydi. Karşılıklı sevgi, saygı ve güven ilişkisiyle beraber buraya gelmeyi tercih ettim. Bundan dolayı da Fenerbahçe’deyim.”
Hocamızla beraber ilerisi için güzel adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Teknik direktör Jorge Jesus ile ilgili görüşleri alınan Bathuayi, ”Kendisi gerçek anlamda çok büyük bir hoca. Dünyadaki herkes onun nasıl bir teknik adam olduğunu biliyor. Bununla ilgili çok fazla şey söylememe gerek yok. Bizim açımızdan da ligdeki durumumuz açısından da olumlu olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla onunla çalışacak olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bizler de aynı şekilde sahada iyi bir performans ortaya koymak istiyoruz. Kişisel olarak da iyi bir performans sergilemek istiyorum. Kalitemizi ortaya koymak istiyoruz ve hocamızla beraber ilerisi için güzel adımlar atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

”Kupalar kazanmamız kaçınılmaz”

“Kısa bir süre önce takıma katıldım ama gördüğüm kadarıyla çok büyük bir kaliteye sahibiz. Takım arkadaşlarım çok büyük bir kaliteye sahipler. Dolayısıyla söz konusu turnuvalarda hiçbir şey kazanmamak bence çok mümkün olmayan bir şey. Bana göre kupalar kazanmamız kaçınılmaz. Ligde de şampiyon olarak hedefimize ulaşmak istiyoruz. Rekabet sizleri her zaman çok daha güçlü bir pozisyona getirir, seviyenizi ve takımın seviyesini yukarılara çıkartır. Dolayısıyla bu futbolun bir parçası ve bunu olumlu buluyorum.”

Batshuayi, Türkiye Ligi hakkındaysa, “Türkiye Süper Lig’i gerçekten iyi bir lig. Bu zaman kadar farklı liglerde oynadım ve her ligin hem avantajlı hem iyi hem de kötü tarafları vardır. Ama buranın iyi bir lig olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu.

”Futbol dışında ailemle vakit geçiriyorum”

”Futbol dışında ailemle vakit geçiriyorum. Aile benim için çok önemli. Aynı zamanda PlayStation oynuyorum. Basit yaşamayı seviyorum. Dediğim gibi figürleri ve PlayStation oynamayı seviyorum. Ayrıca figür koleksiyonum da vardı ancak bunu durdurdum çünkü çok fazla var. Buna ilgim de Japon çizgi filmleri, kitaplar vs. Bundan kaynaklı bir ilgi söz konusu olduğu için başlamıştım. Ben, basit yaşamaya çalışan birisiyim. Figürleri, PlayStation oynamayı seven birisiyim. Evimde daha çok bu şekilde zaman geçiriyorum.”

Dünya futbolunda örnek aldığı isimlerden bir tanesinin ‘Thierry Henry’ olduğunu da söyleyen Batshuayi, taraftara şu mesajı verdi:

“Beni çok iyi bir şekilde karşıladınız, bundan dolayı çok mutluyum. Sabırsızlıkla sahada takımım için gol atmayı bekliyorum. Bana göstermiş olduğunuz sevgiyi ben de aynı şekilde sizlere iletmek istiyorum. Birlikte kupalar kazanmak istiyorum.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı