Şampiyonlar Ligi

Bayern Münih’in konuğu Real Madrid

Allianz Arena’da oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak dev maçı, Fransız Clement Turpin yönetecek.

Bayern Münih için UEFA Şampiyonlar Ligi, sezonu kurtarma adına son şans… Almanya Bundesliga’da zirve hakimiyetini 11 yıl sonra Bayer Leverkusen’e kaptıran Alman devi, ilk maçta avantajı cebine koymayı amaçlıyor.

Şampiyonlar Ligi macerasına A Grubu’nda başlayan Bayern Münih; Galatasaray, Kopenhag ve Manchester United ile mücadele etti. Grubunu lider tamamlayan Tuchel’in ekibi; son 16 turunda Lazio’yu, çeyrek finalde ise Arsenal’i eledi.

Milli futbolcumuz Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid ise İspanya LaLiga’da şampiyonluk için gün sayıyor. Avrupa’nın 1 numaralı kupasını en çok kazanan takım olan eflatun beyazlılar, bu sezon çifte zafer yaşamak istiyor.

Real Madrid, Devler Ligi’nde grup aşamasında Braga, Union Berlin ve Napoli ile karşılaştı. Lider olarak üst tur vizesi alan İspanyol ekibi, Leipzig ve Manchester City’i eleyerek yarı finale yükseldi.

İki devin 27. kapışması… 

Bayern Münih ile Real Madrid farklı isimlerle düzenlenen turnuvada 27. kez karşılaşacak. Bu maçların 12’sini İspanyol ekibi, 11’ini Alman takımı kazandı. 3 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı