Futbol

Baric’ten sonra Erol Bulut’tan bir ilk

Fenerbahçe, bu sezon dış sahada aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Yukatel Denizlispor engelini de 2-0’la aşan sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadığı 6’ncı maçta 5’inci galibiyetini elde etti.

Sadece Galatasaray ile berabere kalan Erol Bulut’un ekibi, Anadolu’da oynadığı 5 karşılaşmayı da kazandı.

Fenerbahçe, geride kalan iki sezonda ise İstanbul dışında toplam 5 maçı galip tamamlamıştı.

Baric’in rekoruna ortak oldu

Erol Bulut, 1997 – 1998 sezonunda Otto Baric’ten sonra Fenerbahçe’nin başında çıktığı ilk altı deplasman maçında en fazla puan toplayan teknik direktör oldu. Hırvat teknik adam da, Erol Bulut gibi ilk altı deplasmanda 16 puan elde etmişti.

Erol Bulut’lu sarı-lacivertli ekip; Çaykur Rizespor (1-2), Göztepe (2-3), Antalyaspor (1-2), Gençlerbirliği (1-5) ve Denizlispor (0-2) deplasmanlarından galip, ezeli rakiplerinden Galatasaray deplasmanından ise golsüz eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe’de Serdar Aziz bu sezon kırmızı kartı gören 3. futbolcu

Fenerbahçe’de bu sezon Lemos ve Sinan Gümüş’ten sonra kırmızı kart gören üçüncü futbolcu Serdar Aziz oldu. Sarı-lacivertli ekip, futbolcularının kırmızı kartla cezalandırıldığı 3 maçı da kazandı.

Serdar Aziz’in kırmızı kart görmesinin ardından oyuna dahil olan Sadık Çiftpınar, bu sezon ligde ilk kez forma şansı buldu.

Altay kalesinde devleşti

Altay Bayındır, bu sezon ikinci kez penaltı kurtardı. Fatih Karagümrük maçında Erik Sabo’nun penaltı vuruşunda gole izin vermeyen genç kaleci, Yukatel Denizlisporlu Murawski’nin penaltı atışında da kalesini kapattı.

Maça damgasını vuran Altay, 7 kurtarışla bu sezon en çok kurtarış yaptığı maçı geride bıraktı.

Cisse’den 3. gol

Ferdi Kadıoğlu bu sezon ligdeki ilk asistini Cisse’ye yaptı. Senegalli oyuncu da ligdeki gol sayısını 3’e çıkardı.

Bu sezonki 6’ncı yenilgisini alan Yukatel Denizlispor ise 6 puanda kaldı. Ege temsilcisi, ligde sahasında maç kazanamayan 4 takımdan biri durumunda bulunuyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı