Futbol

Bakan Kasapoğlu TRT SPOR’a konuk oldu

TRT SPOR Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Bakan Kasapoğlu Instagram Özel Yayını”nda yarın başlayacak Süper Lig’i ve alınan tedbirleri, ertelenen olimpiyat oyunları ve birçok konu hakkında konuşuldu.

Bakan Kasapoğlu ile gerçekleşen özel yayının satırbaşları


“Müsabakalar için çok heyecanlıyız”

Sporun her türü hem sosyal anlamda hem birleştiriciliği noktasında çok ciddi bir misyon ifade ediyor. Sporcusuyla, teknik ekibiyle, taraftarıyla spor muhteşem bir bütünleştirici olgu o yüzden sporcuların hasret kaldığı sahalar, sporlar, tesisler olduğu gibi sporseverlerin hasret kaldığı müsabakalar da var her branşta. Bu yüzden biz de hem bir sporsever olarak hem de spor yöneticisi olarak bu anlamda oldukça heyecanlıyız. 

“Ligimizi sağlıkla mutlulukla tamamlamayı temenni ediyorum”

Dünyada bizden önce başlayan ligler var, bu hafta başlayacak ligler var, bizden sonra başlayan ligler olacak. Onların tecrübeler edinmesi de eminim ki fedarasyonumuz açısından avantaj oldu. Onları da izleyerek gözlemledik, edinilen tecrübeler ışığında fedarasyonumuzun kulüplerle, kendi kurulllarıyla, yönetim mercileriyle hummalı çalışmaları var. Federasyon başkanımızla da konuşuyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Biz sağlığı önceliyoruz. Sporcumuzun sağlığı hiçbir şeyden değerli değil bunu belirtmek lazım. O yüzden önce sağlık; önce insan yaklaşımıyla gereken tedbirleri ve tedbirlere azami derecede riyaet ile inşallah bu ligi sağlıkla mutlulukla tamamlamayı temenni ediyorum. 

Federasyonumuz çalıştığı konular bunlar biz her zaman alt yapının önemini vurguluyoruz. Üretmeden başarmak hiçbir alanda mümkün değil sadece sporda değil her alanda üretmek zorundasınız. İthal bir yere kadar üretimi önceleyen felsefeyi sporun tümüne çok önemsiyoruz. Altyapıyı önemseyen kulüplerimizi teşvik noktasında öncelemeye yönelik ile çalışmalarımız var. Spor Çalıştayı düzenledik burada da sadece futbolda değil tüm branşlarda yeteği keşfetme nasıl daha başarılı oluruz bunun çabası içindeyiz. Bu çalışmalarla ilgili genel bir paylaşımı önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu anlamda üretimi önceleyen yetenekleri keşfi ve spora yönlendirme projesi ile ilgili bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. Eylül ayı gibi taramalara tekrar başlayacağız. Çünkü biz genç nüfusa sahip bir ülkeyiz gençlerimizi bizim en önemli varlığımız teminatımız bir tanesini dahi kaybetmeme adına çok hassasız. Bu anlamda sizlerin spor medyasının katkıları çok önemli. Şahsınızda TRT’ye ve diğer medyamızın paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ülke olarak sporu seviyoruz ama bizim sporla ilgili kültürü yani spor yapma kültürünü daha da güçlendirmemiz lazım. Her bireyin günlük yaşamının mutlaka bir diliminde spora zaman ayırılması lazım bu gereklilik zorunluluk. yürüyüşse yürüyüş, koşuysa koşu, yüzmeyse yüzme hangi alanda kendimzi yetenekli, güçlü hissediyorsak bunlara yönelik erişimin önündeki tüm tüm engeli kaldırıyoruz erişimi kaldırıyoruz. Spora erişimi kolaylaştırma ve spor bilincini arttırma bu ikisi bizler için en önemli aşamalar.

Sporu tabana yayamamış toplumun performansının süreklilik göstermesi mümkün değil. Genç, yaşlı, kadın, erkek hiçbir ayrım yapmıyoruz. Vatandaşımızın yürüyerek ulaşabileceği istediği zaman kullanabileceği gece gündüz 7/24 spor salonları tesislerimiz açık olacak. Gece gelecek 1’de 2’de gelecek ne zaman gelirse biz ona imkanı sunacağız evinden ulaşacağı imkanı sunacağız.

“Şampiyonlar Ligi ile ilgili güzel bir haber gelebilir”

“2020 Şampiyonlar Ligi Finali konusunu yakından takip ediyoruz. Çok önemli bir konu. Biz dünyanın en önemli organizasyonlarını en mükemmel şekilde gerçekleştiren bir ülkeyiz. Mayıs ayında gerçekleşecek bir organizasyondu; araya virüs girdi. Geçen yıl Vodafone Park’ta en güzel şekilde ev sahipliği yaptık. Bu yıl Olimpiyat Stadı’nda da çok güzel bir ev sahipliği yapacaktık. Ciddi hazırlıklar yapıldı federasyonumuz orayı yeniden düzenledi Yazışmaları konuşmaları çok yakından takip ediyoruz. Bu organizasyonla ilgili 17 Haziran’da güzel bir haber alacağımızı umuyoruz.

Kadın odaklı spor diyoruz çünkü kadınlarımızın öncülüğünde sporu yaymak tabana yaymak konusunda çok daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Belediyelerlerle, yerel yönetimlerle, sivil toplm örgütleriyle iş birliğimiz var bu alanda. Spor demek sağlık demek sağlığın tam hali ancak sporla mümkün, fiziksel anlamda, ruhsal anlamda sosyal anlamda sağlık bunları sporla kazandırmamız mümkün. O yüzden pota projemiz her ihtiyaç duyulan yere basketbol potası projesi yapmayı düşünüyoruz. Yine yüzme çok mühim bir proje yüzmeyi herkese öğretmek amacımız, bu hedefleri aşarak başarıya ulaştıracağız. Zirveye oynayan ülke iddiaamız bu yolda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adım adım ilerliyoruz. Bunu da sporda olimpiyatlarda şampiyonlarda en güzel şekilde ortaya çıkaracağız.

Vakıf Üniversilerle imzalanan protokol

Spor bir kültür olayı bu kültür boyutunu güçlendirmekte topyekün bir dönüşümle mümkün yani hepimiz biliyoruz Cumhurbaşkanımız bu konuya çok önem veriyor 18 yılda yapılan tesisler ciddi anlamda bir dönüşüm sporcuya yapılan destekler ciddi anlamda bir dönüşüm.
Sporcu genç dinamik enerjik arkadaşımız 10 yılını veriyor 5 yaşında başlıyor geliyor 13-15 yaşına önünde bir yol var üniversiteye hazırlık aynı zamanda başarılı bir sporcu üniversiteye mi gideyim spora mı bir seçim yapması gerekiyor. Karar aşamasında ya üniversiteyi ya da sporu tecrih ediyor, ama içinde üniversite tercih etmediyse bir hicran olarak kalıyor ya da spor tercih etmediyse ben üniversiteyi bitirdim ama sporda şöyle başarılıydım üniversiteye gitmek için bıraktım bırakmasaydım şöyle olacaktım diye yıllarca anlatıyor. Burada bir ikilemi ortadan kaldırmak adına ciddi bir dönüşüm gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bu çerçevede önemli bir karar aldık. Üniversitelerimizle ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Bu anlamda YÖK’e teşekkür ediyorum. Üniversitelere teşekkür ediyorum bu anlamda aldığımız kararla başarılı sporcularımız üniversitelerde yüzde yüz burslu olarak faydalanacaklar. Bu anlamda spor mu eğitim mi ikilemine son vermiş olacağız. Avukat sporcuları doktor sporcuları işletmeci tıpçı sporcuları daha çok göreceğiz.

KYK yurtları konusunda tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Çok başarılı bir süreç geçirdik. 77 bin vatandaşımızı misafir ettik. Yurtlarımız günü geldiğinde tüm evlatlarımızın yurdu olduğunu da ispat etti. En büyük rakiplerimiz oteller, en büyük otel zincirleriyle de iddialarımız var. Ayrılan misafirlerimiz, otelleri hiç aratmadığını söylediler bile.

Futbol ülkemizin en popüler alanlarından bir tanesi. Tüm il ve ilçelerimizde takımların sporseverlerin heyecanla izlemek istediği müsabakalar var. Sporumuza, camiamıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sağlıkla ve mutlulukla tamamlansın. Sporun ruhu kardeşlik demek, birlik beraberlik demek o yüzden rekabetin de centilmenliğin de en maksimum seviyede yaşandığı bir rekabet, dostluğun kardeşliğin olduğu maçlar temenni ediyorum.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı