Futbol

Avrupa’nın yeni değeri Alphonso Davies

Bukayo Sako ise değerini 43 milyon euro yükselterek ikinci sıraya, 23 milyon euroluk yükselişle değerini 88 milyon euroya çıkartan Bruno Fernandes üçüncülüğe yerleşti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Avrupa’nın dev ligleri yaz aylarında sona erirken, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi heyecanı da nefes kesti. KPMG Football Benchmark ekibi, son dört ayda piyasa değerinin yükselten oyuncuları araştırdı. Yapılan araştırmada listesinin en tepesinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih’in 19 yaşındaki yıldızı Alphonso Davies yer aldı. Kanadalı yeni star, son dört ayda piyasa değerini 35 milyon euro artırarak, 73 milyon euroya çıkarmayı başardı.

26 yaşındaki Fernandes değer arttırdı

Alphonso Davies’in ardından listenin ikinci sırasında Arsenal’in genç yıldızı Bukayo Sako yer aldı. 19 yaşındaki yıldız adayı, piyasa değerini 26 milyon euro yükselterek, 43 milyon euroya çıkardı. Listenin üçüncü sırasında yer alan Manchester United’ın Portekizli oyuncusu Bruno Fernandes ise 23 milyon euroluk artışla değerini 88 milyon euroya yükseltmeyi başardı. Manchester City’nin 20 yaşındaki yıldız adayı Phil Foden ise değerini 19 milyon euroya artırarak, 47 milyon euroya çıkardı.

Dört oyuncu 14 milyon euro düştü

Son dört ayda en çok değer kaybeden beş oyuncu ise Philippe Coutinho (Barcelona), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal), James Rodriguez (Everton), Sergio Agüero (Manchester City) ve Felipe Anderson (West Ham United) oldu. Coutinho, Niles, Rodriguez ve Agüero’nün piyasa değeri 14 milyon euro düşerken, Anderson ise 13 milyon euro değer kaybetti.

Davies değerini daha yükseltecektir

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ”Genç oyuncular performanslarıyla değerline değer katıyor. Son dört ayda değerini en çok artıran beş oyuncudan dördü 21 yaşının altında. Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansıyla en fazla değer artışı sağlayan Alphonso Davies’in başarılı performasını devam ettirmesi durumunda gelecekte dünyanın en iyi oyuncuları arasına girmesi hiç de şaşırtıcı olmayacak” dedi.

İşte değerini son dört ayda en çok yükselten beş oyuncu:

OYUNCU

KULÜP

DEĞER YÜKSELİŞİ

DEĞERİ (euro)

Alphonso Davies

Bayern Münih

35 milyon

73 milyon

Bukayo Saka

Arsenal

26 milyon

43 milyon

Bruno Fernandes

Manchester United

23 milyon

88 milyon

Phil Foden

Manchester City

19 milyon

47 milyon

Victor Osimhen

Napoli

19 milyon

53 milyon

İşte değerini son dört ayda en çok değer kaybeden beş oyuncu:

OYUNCU

KULÜP

DEĞER KAYBI

DEĞERİ (euro)

Philippe Coutinho

Barcelona

14 milyon

56 milyon

Maitland-Niles

Arsenal

14 milyon

15 milyon

James Rodriguez

Everton

14 milyon

10 milyon

Sergio Agüero

Manchester City

14 milyon

41 milyon

Felipe Anderson

West Ham United

13 milyon

26 milyon

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı