Basketbol

“Avrupa’da 4 turnuva birden mantıklı değil”

“Avrupa’da 4 farklı basketbol organizasyonu olması mantıklı değil” diyen Bertomeu, bu sorunu çözmek için FIBA ile beraber çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi Üst Düzey Yöneticisi Jordi Bertomeu, FIBA ile son günlerde artan rekabete dair açıklamalarda bulundu.

İspanyol As Gazetesi’ne konuşan tecrübeli yönetici, FIBA ile aralarında bir savaş olmadığını ve farklı organizasyon modellerine sahip olduklarını söyledi.

Bundan 4-5 yıl önce FIBA’nın Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’ni ele geçirmeye çalıştığını ve başarısız olduğunu belirten Bertomeu, “FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann’ın vefatıyla birlikte bir yönetim değişikliği oldu. Sorunları ortadan kaldırabilmek için önümüzde bir fırsat var. Bu problemlerin daha önce çözülmemesinde biz de dahil pek çok kişi üzerine düşeni yapmadı. Avrupa kıtası çapında aynı anda 4 farklı basketbol organizasyonunun olması mantıklı değil.” dedi.

Önümüzdeki üç yıl içerisinde takım sahiplerinin bütçeye yapabileceği katkıları azaltacaklarını belirten Bertomeu, “Eğer bir takım sahibi belirlenen yüzdenin üzerinde bir katkı yaparsa diğer takımlara lüks vergisi ödeyecek. Bu şekilde oyunculara dağıtılan maaşların, elde edilen gelirler üzerinden hesaplanmasını sağlayabileceğimizi düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

ULEB organizasyonları olan Türk Hava Yolları Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası’nın ekonomik modeli son dönemde tartışma konusu oldu.

Geçen sezon ULEB Avrupa Kupası’nda mücadele eden Tofaş, Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray Doğa Sigorta, Bilbao ve Rytas gibi takımlar daha iyi ekonomik şartlar sunan FIBA Şampiyonlar Ligi’nin yolunu tuttu.

Avrupa Ligi’nin köklü takımlarından Panathinaikos’un da Şampiyonlar Ligi’ne geçiş yapacağı söylense de bu durum olası gözükmüyor.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi ile 10 yıllık sözleşmesi bulunan Yoncalar, FIBA organizasyonlarına geçerse 10 milyon Avro çıkış bedeli ödemek zorunda kalacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı