Biyografi

Attila Szalai

Attila Szalai son dönemde özellikle Fatih Terim’in de gündeminde olduğu açıklanan genç futbolcudur. Hakkında ise aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? futbol kariyeri gibi bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Attila Szalai 1998 yılının Ocak ayında Macaristan’ın başkent’i Budapeşte’de dünyaya gelmiştir. Burcu oğlak, boyu 192 cm, kilosu ise 85’dir. Her iki ayağınıda çok iyi kullanabilmektedir.

Ülkesi Macaristan ekiplerinden Vác FC takımı alt yapısında futbol’a başlamıştır. Ardından AKA Rapid U15 takımına, 2017 yılında da Rapid Wien II kadrosuna dahil olmuştur. Sezon sonu bedelsiz olarak Macaristan 1. Lig ekiplerinden Mezőkövesd Zsóry FC takımı ile sözleşme imzalamış, 2019 sezonun da ise Kıbrıs 1. Lig ekibi Apollon Limassol ile 300.000 Bin Euro imza karşılığında sözleşme imzalamıştır.

Macar asıllı futbolcunun son dönemde Fatih Terim‘in gündeminde olduğu açıklanmaştır. Ancak anlaşma için Fenerbahçe takımının Szalai’yi Türkiye’ye davet ettiği yönünde transfer haberleri mevcuttur.

Macaristan (8 maç)
Macaristan U21 (18 maç 2 gol)
Macaristan U19 (13 maç)
Macaristan U17
Macaristan U16 (1 maç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı