Futbol

Aston Villa, Liverpool maçına genç takımıyla çıkacak

Hafta içinde yapılan kontroller sonrası, birkaç oyuncusunda koronavirüse rastlanan Aston Villa’da, ikinci testlerle birlikte koronavirüse yakalanan futbolcu ve personel sayısı yükselmişti. Kulüp, tesislerini kapattı ve oyuncularla birlikte personellerini karantina altına aldı.

Bugün oynanacak FA Cup 3. Tur mücadelesinde Liverpool’un karşısına çıkacak olan Aston Villa, mücadeleye 23 yaş altı takımı oyuncularıyla çıkmak için izin aldı. Takımın başında da, yine 23 yaş altı kadrosunu yöneten antrenör Mark Delaney yer alacak. 

Geçen sezon Liverpool, bu yıl Aston Villa

İki takım, geçtiğimiz yıl Lig Kupası çeyrek finalinde eşleşmişti. Maçın oynandığı tarihte, takviminde FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası da bulunan Liverpool, karşılaşmaya 23 yaş altı kadrosuyla çıkmak durumunda kalmıştı. Villa Park’ta oynanan karşılaşma, 5-0’lık Aston Villa üstünlüğüyle tamamlanmıştı. Villa, kupada finale kadar yükselmiş ancak Manchester City’ye boyun eğmişti.

Klopp’un korkulu rüyası

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, kırmızılarla yaşadığı serüvende en ağır yenilgilerini Aston Villa’dan tattı. Ada’da üç maçı 5 farklı kaybeden Klopp, bu maçlardan birinde Manchester City’ye boyun eğerken, diğer iki karşılaşmada Aston Villa’ya kaybetti.

Geçen yıl, takımının başında olamadığı Lig Kupası karşılaşmasında 5-0’lık mağlubiyetinin hüznünü yaşayan Klopp, bu sezon da rakibine karşı ligde 7-2’lik ağır bir mağlubiyet tattı. Klopp ayrıca, 7-0’lık Crystal Palace zaferine kadar, Premier League’deki en farklı deplasman galibiyetini de, 6-0 ile Aston Villa karşısında kazanmıştı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı