Futbol

“Arda, Burak, Uğurcan Türkiye’nin en yetenekli oyuncuları”

Milli Takım Teknik Direktörü  Şenol Güneş, Haber Global kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan alınma konusunda Güneş, “Bana sorarsanız Şampiyonlar Ligi finalini seneye bize versinler. Zaten finalde iki İngiliz takımı var. Seyirci de yokken bize bir katkısı olmayacaktır” dedi.

Şenol Güneş, “Türkiye’nin en yetenekli oyuncuları olarak Arda Turan, Burak Yılmaz ve Uğurcan Çakır derken, “Bence, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi bence Rüştü Reçber” ifadelerini kullandı. 

“Futbolu ekonomi, tarihi ve sosyolojik bir olay olarak görüyorum”

Futbolu bir oyun olarak görmediğini kaydeden Güneş, “Futbolu ekonomi, tarihi ve sosyolojik bir olay olarak görüyorum. İlla meslek olarak görmek değil. Benim için okul sırasında futbol engeldi. Şimdi bakanlığın da katkısıyla sporculara burs imkanı veriliyor. Bunlar yarışanlar. Genç oyuncuların yurt dışına gitmesi heveslendiriyor. Trabzonspor ve Trabzon buna güzel bir örnek. Bizim dönemimizde de iyi futbolcular vardı. Sonrasında Hamiler geldi. Şimdi Yusuflar geliyor. Oradan yurt dışına gidiyorlar. Ancak oyuncuları okulla birlikte götürmelisiniz. Altınordu güzel bir örnek. Bu işte güzel para var. Onlara destek olup, yurtdışına satıyorsunuz. Bugün bir Yusuf’un maliyeti ne kadar? 15-20 milyon Euro. Ozan, Çağlar, Merih… Bunlar gittikçe ülkeye döviz kazandırıyorsunuz. Yurt dışından yaşlı bir oyuncu getirdiğinizde döviz kaybediyorsunuz.” açıklamasını yaptı.

“Kardeşim, o kadar da saf veya mütevazı olma deniliyor”

İşini yapmaya odaklandığını kaydeden Şenol Güneş, “Gençliğimden beri akşam yatıyorum, sabah kalkıyorum. Bir işim var. Ne görüyorsam onu yapmaya çalışıyorum. Yarın ona ne yalan konuşacağım, ne diyeceğim, böyle yapacağım desem… Kağıtlara yazsam aklımda kalmaz. Hadi kaldı aklımda yarın yaptım, öbür gün ne yapacağım? Her akşam bununla uğraşacağıma ne görürsen onunla uğraşırsın. Burada da tehlike şöyle, ‘Kardeşim, o kadar da saf veya mütevazi olma’ deniliyor. Benim o kadar mütevazi olmam, saf olmam veya işimi iyi yapmam seni rahatsız ediyorsa o zaman sen düzgün bir insan değilsin. Medeni olmak, açık olmak Türkiye’de pahalı bir hal aldı. Fikirler tartışılmıyor. İnsanlar fikir konuşurken, birbirlerini konuşmaya başlıyorlar. Oyuncular da öyle. Bir hata varsa davranışından dolayı. Kişiliğine vermeyeceksin. Çocuğa sürekli müdahele ederseniz onun yerine geçersiniz. Futbolcular dünya çapında oluyorsa ona katkı verirsin. Oyuncu ister siz yardımcı olursunuz” dedi.

“Asıl hedefim Dünya Kupası’na katılmak”

Avrupa Şampiyonası için Şenol Güneş şöyle konuştu, “Daha da önemlisi ülkemizi iyi tanıtmak. Olağanüstü maçlar oynamak. Belki gruptan çıkamayabiliriz de. Finale de çıkabiliriz. Bizim grup ilginç. İlk maçımız iyi bitsin, belki İtalya sonuncu olabilir. İtalya şu anda FIFA sıralamasında 7. sırada. İsviçre ve Galler de bizden önce. Rakiplerimiz güçlü. İtalyan topa sahip olarak iyi organize olan bir takım. Çok zor bir maç olacak. Üst seviye takımlarla neler yapacağımız ortaya çıkacak. İsviçre iyi. Galler hem hücuma iyi çıkan hem de defansı iyi. Azerbaycan’da iki maçımızı oynamak avantaj. Gruptan çıkmak istiyoruz. Bu turnuva bizim için daha önce oynadığımız turnuvaların üstünde bir turnuva olacak. Düşündüğümüz olgunlukta oynayacağız. Daha hızlı daha takım oynayacağız. Asıl hedefim Dünya Kupası’na katılmak.” 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı