Biyografi

Aly Malle

Aly Malle büyük kulüplerin son dönemde transfer etmek için girişimlerde bulunduğu genç futbolcular arasında yer almakta. Hakkında ise aslen nereli? boyu, kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? futbol kariyeri gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1998 yılının Nisan ayında Mali’nin başkenti Bamako’da dünyaya gelen Aly Malle 1.76 cm boyunda, koç burcudur. Sağ kanat’ta hızı, driplinkleri, adam adama oyundaki becerisi ve asistleri ile dikkat çekmekte. Ayrıca forvet arkası ve zaman zaman sol kanatta da forma giymektedir.

Futbol kariyerine doğup büyüdüğü Mali’de Black Stars takımında başlamış, 2016 sezonunda İngiltere ekiplerinden Watford U23 takımına 800 Bin Euro bonservis karşılığında transfer olmuştur. Ardından kiralık olarak İspanya’da Recre Granada, Udinese, Lorca ve Grasshoppers takımlarında forma giymiştir. Ardından Udinese ve son olarak Balıkesirspor takımında transfer olan genç futbolcu günümüzde bir çok büyük kulübün transfer listesinde yer almaktadır. Özellikle Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor takımı Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir’in ısrarla Malle’yi takıma kazandırmak istediği açıklanmıştır.

Trabzonspor daha önce Balıkesirspor takımından Rahmi Anıl Başaran‘ı kadrosuna katmış, ayrıca yine aynı takımdan Serdar Güncü ile birlikte Malle’yi de transfer etmek istemektedir.

Mali U17 Milli Takımı (10 maç 4 gol)
Mali U23 Milli Takımı (4 maç)
Mali A Milli Takımı

Günümüzde Mali A Milli Takım kadrosuna dahil olmuş, ancak henüz hiç bir resmi maçta A Milli Takım formasını giymemiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı