Biyografi

Alpaslan Tahsin

Alpaslan Tahsin başarılı futbolu ile göz doldurmaya devam ediyor. Bir çok büyük kulübün transfer listesinde olan genç futbolcu hakkında merak edilenler. Aslen nereli? kaç yaşında? hangi takımda forma giyiyor? kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2005 yılında Yunanistan Gümülcine’de dünyaya gelen Alpaslan Tahsin Türk asıllı futbolcudur. Doğup büyüdüğü şehir Yunanistan’ın Trakya bölgesi’nde yer alan ve Türk nüfusun en fazla olduğu Gümülcine’dir.

Futbol kariyerine Yunanistan ekiplerinden Paok takımı alt yapısında başlamıştır. Günümüzde U15 ve üst kategorilerinde zaman zaman forma giymektedir. Her geçen gün artan performansı ile dünyanın bir çok büyük kulübünün transfer listesine girmeyi başarmıştır.

Avrupa’da ve özellikle Türkiye’de bir çok kulübün istediği genç futbolcu oyunu çok yönlü oynayabilmenin yanı sıra, hücuma yönelik ofansif orta saha olarak ta başarılı bir performans sergilemektedir. İdolü ise İtalya Roma takımının efsane kaptanı Francesco Totti’dir.

Son dönemde İtalya’nın dünyaca ünlü spor gazetesi olan Corriere dello Sport’ta genç futbolcu için bir paragraf açmış ve genç yıldız adayını tanıtmıştır.

Birebir oyunda, topa olan hakimiyeti ve oyun zekası ile herkese kendisini hayran bırakmaktadır. En son forma giydiği gençler liginde takımının en golcü ismi olmuştur. En çok asist yapan da olarak kayıtlara geçen Tahsin, geçen sezon 24 gol ve toplam 30 asist yapma becerisini göstermiştir.

Henüz genç yaşına rağmen Avrupa’nın radarına giren Alpaslan Tahsin’i Türkiye’den Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları istiyor. Fatih Terim‘de ısrarla bu futbolcunun Galatasaray takımına kazandırılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Avrupa’da ise İtalya’dan Juventus, Roma, Napoli ve Milan. İspanya’dan Real Madrid, Atletico Madrid ve Sevilla transfer etmek için girişimlerde bulunmaktadır. Ancak genç yıldız adayını transfer etmeye en yakın kulübün ise Sevilla olduğu belirtilmektedir. İlerleyen süreçte genç futbolcunun tercihini hangi takımdan yana kullanacağı merak konusudur. Sevilla kulübü’nün genç yetenek avcısı ve sportif direktörü Monchi’nin Tahsin’e profesyonel sözleşme önerme girişimlerine hız verdiği açıklanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı