Süper Lig

Alışılmışın dışında bir kariyer: Mix Diskerud

1990 yılında, Norveç’in Oslo kentinde dünyaya gelen Mikkel Morgenstar Palsson Diskerud, küçük yaşlarda oldukça enerjik bir çocuktu. Yakın çevresinde de hareketliliği ile nam salan Diskerud, futbol oynamayı çok seviyordu. Tecrübeli futbolcunun günümüzde kullandığı ismi de bu özellikleriyle ortaya çıktı.

Annesinin koyduğu lakap, yeni ismi oldu

Norveçli bir baba ve ABD’li bir annenin oğlu olan Diskerud’a ‘Mix’ lakabı çocuk yaşta verildi. Kendisinin bitmek bilmeyen enerjisini durduramayan annesi Susan, bu özelliğine atıfta bulunarak oğluna “Mix” şeklinde hitap etmeye başladı. Mikkel Diskerud, o günden itibaren bu ismi kullandı ve futbolculuk kariyerine de “Mix” ismiyle giriş yaptı.

Kariyerine Norveç’in Stabaek kulübünde başlayan Diskerud, Gent’te kiralık geçirdiği bir yılın ardından Rosenborg kulübüne transfer oldu. Burada başarılı bir periyot geçiren tecrübeli futbolcu, Amerika serüveni için New York’a doğru yola çıktı.

Lampard ve David Villa ile oynadı

2014-2015 sezonunda New York City, yaptığı sansasyonel transferlerle spor kamuoyunun gündem maddelerinden biri haline geldi. İlk olarak, Chelsea’nin en büyük efsanelerinden Frank Lampard’ı renklerine bağlayan ekip, akabinde La Liga’ya damga vurmuş unutulmaz golcülerden David Villa ile anlaşma sağladı.

2015 kışında, yıldızlarla dolu New York ekibine Mix Diskerud da dahil oldu. Bu kulüp bünyesi altında 4 gol atma başarısı gösteren Diskerud, David Villa’ya da şık bir asist yapmıştı.

2017 yılının Mart ayında, kiralık olarak İsveç’in Göteborg kulübünde forma giymeye başlayan futbolcu, 9 gol ve 5 asistlik başarılı performansıyla İngiliz devinin dikkatini çekmeyi başardı.

İsveç’ten Manchester City’ye transfer oldu

Premier Lig’in en önemli kulüplerinden Manchester City, kadrosundaki yıldızları kadar, transfer edip başka takımlara kiraladığı ya da oynatmadan kâr ile sattığı oyuncularla da biliniyor. 2018 yılında Manchester City’ye imza atan Mix Diskerud da, bu amaçla yapılan transferlerden biriydi. Birleşik Amerikalı futbolcu, Güney Kore’nin Ulsan Hyundai ve İsveç’in Helsingborg takımlarında kiralık olarak forma giydikten sonra, Ocak ayında yeniden kulübüne döndü.

Resmi olarak 19 Ocak’ta Helsingborg’la ilişkisi kesilen Diskerud, bir gün sonra Yukatel Denizlispor’a imza attı. Transferinden dört gün sonra, Fatih Karagümrük karşısında yalnızca 7 dakika süre alan futbolcu, ilk maçında takımının tek golünü kaydetmeyi başardı.

Yukatel Denizlispor’un “enerjik” yıldızının sezonun kalan diliminde göstereceği performans merak konusu. Stabaek, Ulsan Hyundai ve Göteborg’da oldukça skorer bir kimlik sunan Diskerud’un Yukatel Denizlispor’a neler katacağını hep birlikte izleyeceğiz.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı