Biyografi

Ali Sofuoğlu

Ali Sofuoğlu Tokyo Olimpiyatlarında kazandığı Bronz Madalya ile büyük bir başarının altına imzasını atmıştır. Hakkında ise bir çok sorunun cevabı araştırılıyor. Kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Başlıklar

1995 yılının Haziran ayında İstanbul’da dünyaya gelen Sofuoğlu aslen Trabzon’ludur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Lisanslı sporcusu olan Sofuoğlu profesyonel karate sporcusu olarak kariyerini sürdürmektedir. Uluslararası Müsabakalarda uzun süredir ülkemizi büyük bir başarı ile temsil etmektedir.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında ise erkekler karate katada bronz madalya kazanarak adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Bu madalyası aynı zamanda Türkiye’nin olimpiyat tarihindeki 100. madalyası olmuştur. Nippon Budokan’da gerçekleşen bronz madalya mücadelesinde, Güney Kore’den Heejun Park’la ile karşılaşmış, hakemlerden 27.26 puan alarak bronz madalyanın sahibi olmuştur.

2018 senesinde İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen 24. Dünya Karate Şampiyonası’nda bronz madalya da kazanan Milli sporcumuz, bu başarısı ile Türkiye’ye bu daldaki ilk madalyasını getiren isim olmuştur. Evli olan Ali Sofuoğlu ‘nun eşide kendisi gibi karate dalında lisanslı bir sporcu olan Gizem Sofuoğludur. Bu evliliğinden bir evladı vardır.

Boyu 1.70 cm, kilosu 68, burcu ise ikizler’dir. 2021 yılı itibariyle 26 yaşında olan Sofuoğlu resmi instagram hesabını @alisofuoglu_ olarak kullanmaktadır.

Dünya Şampiyonası 2018 – İspanya Madrid – Bronz Madalya
Avrupa Şampiyonası 2019 – İspanya Guadalajara – Gümüş Madalya
Karate 1 – Seri A – İstanbul – Bronz Madalya
Avrupa Oyunları 2019 – Minsk, Belarus – Gümüş Madalya
Karate 1 – Seria A – Santiago, Şili – Bronz Madalya
Karate 1 – Premier Lig 2019 – İspanya, Madrid – Gümüş Madalya
Karate 1 – Seri A – Santiago, Şili – Altın Madalya
Karate 1 – Premier Lig – Paris, Fransa – Bronz Madalya
Karate 1 – Preier Lig – Salzburg, Avusturya – Gümüş Madalya
Tokyo Olimpiyatları – 2020 – Bronz Madalya

Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram Hesabı: @alisofuoglu_
Twitter Hesabı: @alisofuoglu95

Ali Sofuoğlu helal olsun sana

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı