Fenerbahçe

Ali Koç’tan “3 Temmuz” açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu şubat ayı olağan toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Başkan Ali Koç, divan kurulunda yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

“3 Temmuz’da bize yapılan saldırı, haklılığımızla son buldu” diyen Ali Koç, 3 Temmuz sürecinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) karşı açtıkları maddi tazminat davasını hatırlattı.

Koç, “Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkının TFF tarafından engellenmesi neticesinde uğramış olduğumuz zararların karşılanması için tazminat davamızı açtık. Bu davada talep edilen tutar, zararları hiçbir zaman karşılamaya yetmeyecektir. Asgari bir tutar belirledik. Davamız, kapsamlı bir çalışmanın ürünü…Maddi-manevi haklarımızı almak için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Aziz Yıldırım ve taraftara sonsuz teşekkür ediyorum”

Sarı-lacivertli ekibin eski başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür eden Ali Koç, şunları kaydetti:

“Dik duran Aziz Yıldırım ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. O dönem masumiyet kalibresi hiçe sayılarak dosyadaki gizlilik kararı görmezden gelinerek bir kısmı firari, bir kısmı hapiste olan emniyet, yargı ve medya mensupları Fenerbahçe’yi sistematik olarak suçladılar. Günlerce, haftalarca, aylarca iftiralar attılar medyaya sistematik servis yaptılar.”

“Mücadeleyi topyekun beraber vermemiz lazım”

“Aziz Yıldırım’ın bazı açıklamalarını takip ettik. Memnuniyetle karşıladık” diyen Koç, “Ancak birbirimizle kavga ettikçe bazı şeylerde muvaffak olmamız çok zor. Bu davada Aziz Yıldırım, ekibi ve avukatlarıyla ortak çalışmayı önemli bulduk. Hamlelerimiz oldu ama muvaffak olamadık. Şekip Mosturoğlu istişarelerde bulundu. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Zararların tazmini için kişisel problemleri bir yana bırakıp, kenetlenerek mücadeleyi topyekun beraber vermemiz lazım. Her daim beraber çalışmaya açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kişisel sorunları bir kenara bırakalım ve topyekun hareket edelim.” açıklamasını yaptı.

“Süper Kupa maçı oynansın” çağrısı

Koç, 2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla ilgili TFF’ye Trabzonspor aleyhinde başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, “Şampiyonluğun kendisine ait olduğunu hala ısrar eden kulübe dair adım atmak zorunda kaldık. TFF’ye asılsız bilgilerin düzeltilmesi konusunda başvuru yaptık. Hak etmediğiniz bir kupa için FETÖ söylemlerinin mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mi yanında olacaksınız? Tarafınızı seçin. Süper Kupa maçının tekrar oynanması yönünde başvurumuz oldu. TFF’nin ve Beşiktaş’ın olumlu yaklaştığını ve bunun onaylanacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Hulusi Belgü’ye sert cevap:  “Kimsin sen ya, gelip çamur atıyorsun”

Ali Koç, konuşmasının sonunda divan kurulu üyesi ve eski başkan adayı Hulusi Belgü’nün kendisi ile yönetim kurulu hakkındaki eleştirilerine de cevap verdi.

Belgü’ye sert bir dille karşılık veren Koç, “Bana her şeyi söyleyebilirsiniz. Yolsuzluk, usulsüzlük ve kulübün parasına zarar getirmeyi hiçbir şekilde kabul etmem. Hangi menajere teslim ettim? Bizim çalıştığımız bir sürü menajer var. İddianı açıkla ve ispat et. Kimsin sen ya, gelip çamur atıyorsun. Menajerlere teslim etmek demek, para götürüyorsunuz demek. Kendine gel. Terbiyesiz. Genel kurul alacağımıza biz karar veririz. Sen bir aday ol. Bak ondan sonra ne oluyor.” şeklinde görüş belirtti.

Başkan Koç’un konuşmasının ardından Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı son buldu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı