Futbol

Ali Koç: Pereira’nın arkasındayız

Sayfayı yenileyerek açıklamaları takip edebilirsiniz.

Ali Koç’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bize göre en iyi kadro Fenerbahçe’de”

“Güzel bir kamp geçirdik. Bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden dolayı son dakikaya kaldı ama genelinde iyi bir kamp geçirdik, sezona da güzel bir başlangıç yaptık.”

“Birbiri için savaşan, ruhunu sahaya yansıtabilecek, Fenerbahçe’nin hasret kaldığı şampiyonluğun kıymetini bilecek, özel hayatını ve profesyonel hayatını bu hedefler doğrultusunda yaşayabilecek bir takım kurmaya çalıştık. FFP gibi kısıtlamalara ve manevraları daraltan unsurlara rağmen bana göre elimizden gelen en iyi kadroyu kurduk. Kağıt üzerinde Fenerbahçe’nin kadrosu bize göre en iyisi.”

“Kaybedilmiş hiçbir şey yok”

“İyi bir hava yakaladık ama bunu test etmek için kaybetmeyi hazmetmek, o zaman ne kadar çabuk ayağa kalkacağın önemlidir. 7. haftaya lider girdik. Takım övülüyor, hoca övülüyor, her şey güzel giderken dört haftada kaybettiğimiz puanlar ve zaman zaman sergilediğimiz performans, zaten kırılgan olan camiamızda endişeler yarattı.”

“Çok büyük bir değişikliğe gitmemizi gerektiren ortam yok. Dört haftada bu noktaya geldiysek, bundan sonraki dört haftada olumlu açıdan bambaşka bir noktaya gidebiliriz. Daha 78 puan var. İki sezon evvel 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayıydık. 7 haftada 21 puanın 18’ini kaybettik. O zamanki hakem hatalarının hepsini hatırlıyorsunuz. Herkesin kabul ettiği şey; Fenerbahçe 7 haftada doğrandı.”

“Sezonun çok başındayız. Kaybedilmiş hiçbir şey yok.”

“Vitor Pereira doğru bir karardı”

“Burası Fenerbahçe. Burada yöneticiysen, başkansan, teknik direktörsen diğer kulüplere göre hoşgörü ve kredi çok daha azdır. Rakibin hocası bir sorgulanırsa, Fenerbahçe’nin hocası beş sorgulanır. Sayın Vitor Pereira anons edildiği günden itibaren hedef tahtasına kondu. Bunlar, Fenerbahçe kötü gittiğinde coşkusu artan kimlik ve kurumlar.”

“Yabancı hocalara fazla tahammül yok. X bir Türk hoca 5-6 maç kaybedince sabır ister. Yabancı hoca için üçüncü, dördüncü maçında yıpratma başlar. Türk hocaların doğal bir koruma kalkanı vardır.”

“Vitor Pereira’nın buraya para için gelmediğini net şekilde ifade edelim. Son üç yılda Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Adam buraya yarım kalan hikayesini bitirmeye geldi. Türkiye’ye aşina olması, bizden önce ve sonraki kariyeri, altyapı tecrübeleri, gençlere önem vermesi, kimyanın uyuşması gibi sebeplerle buraya getirdik. Hala da doğru yaptığımızı düşünüyorum.”

“Hocamızın arkasındayız”

“Benim fıtratımda yok. Ben hoca ararsam önce Pereira’nın haberi olur. Bir taraftan destek vereceğiz, yapılması gerekenleri telaffuz edeceğiz, öteki taraftan hoca arayacağız. Bu bizim işimiz ve tarzımız değil. Her zaman B planı olmalıdır ama şu an buna da ihtiyaç duymuyoruz. Galatasaray maçını kazanacağız ama Allah korusun olumsuz bir sonuçta da radikal bir değişikliğe gerek olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray maçının sonucuna göre de hocamız gitmeyecek.”

“Vitor Pereira’nın tazminatı yok. Hocanın tazminat pazarlığına da ihtiyacı yok. Hoca 5 sene çalışmasa arkasına dönüp bakacak durumu yok çünkü 10 yıllık birikim sağlamış. Buraya niye geldiği belli. Biz Vitor Pereira’nın arkasındayız. Takımımıza da, hocamıza da, kendimize de inanıyoruz.”

“Yalnızca bir takım farkı açtı”

“Hocanın ilk günkü inancı devam etmektedir. Puan farkı açıldı ama yalnızca bir takım açtı, diğerleri aynı noktada. Oyun sistemi çok tartışılıyor. Elbette tartışılır çünkü tüm formasyonlar arasında en zoru bu. Herkesin makine gibi çalışması gerek. Çarklarda bir dişli olmadığında bu formasyona etkisi daha fazla. Belki kanat eksiklerimiz var ama üçlü formasyon Türkiye’de tarihsel olarak çok tutmuyor. Onu da değerlendirdik, oyuncularımız için en iyi formasyon üzerine konuştuk. ‘Kafanı dinle’ dedik.”

“Bu kadroya daha uyabilecek neler olabileceğini hocamız da çalıştı. İşimize bakacağız, bu kadar net söylemek istiyorum sizlere. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, hocamızın arkasından iş çevirip başkasıyla görüşmüyor. Değişikliğe gitmek istersek ilk olarak kendisi haberdar olur. Biz, hocamızdan memnunuz.”

“Mesut’un yarattığı harikaları biliyoruz, işine odaklanması gerekir”

“Sezon başından beri Van Persie olayı yaratılmaya çalışılıyor. Mesut haklı olarak daha sık oynamak istiyor. Oynamaya aç. Aldığı süreler zaman içinde arttı. Hepimiz, iyi bir Mesut’un yarattığı harikaları biliyoruz. Oyun sistemi ve Mesut’un yapabildikleri zaman zaman örtüşmüyor olabilir ama hocamızın ona karşı bir ön yargısı yok.”

“Mesut, aşık olduğu ülkesine, çocukluktan beri taptığı takımına döndü. Dünyaya kendisini ispatlamak istiyor. Mesut’u burada herkes çok seviyor. Onun da artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri bir kenara koyup Fenerbahçe için en iyisini yapmaya odaklanması gerekir.”

“Pereira, Mesut’tan nasıl yararlanacağını gözden geçirmeli”

“Vitor Pereira, Mesut’tan en iyi şekilde nasıl yararlanacağını gözden geçirmeli. Basında yaratıldığı kadar büyük bir sorun yok. Mesut oynamak istiyor, oynamadığı için mutsuz ve zaman zaman dile getiriyor. Hocanın da sorumluluğu, elindeki kadroyu en iyi şekilde nasıl kullanacağını gözden geçirmek.”

“Burada esas olan Fenerbahçe’dir. Ne başkanı, ne sporcusu Fenerbahçe’nin üstünde değildir. Hepimiz bu bilinç ve sorumlulukla işlerimizi yürütüyoruz.”

“İstifa konusunda aynı kanaatte değilim”

“Herkesin görüşüne saygılıyım. İstifa konusunda ben aynı kanaatte değilim. Geldiğimizden beri hangi şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Bilinmeyenler var. Mali konulara hiç girmiyorum. Bilin ki rakiplerimiz şampiyonluk için bir efor sarf ediyorsa, Fenerbahçe beş efor sarf etmek zorunda.”

“Niye Fenerbahçe’de olan bazı şeyler başka camialarda olmuyor? Bunun çok irdelenmesi lazım. Niye diğer kulüplerin eski yöneticileri benzer hareketler içinde olmuyor? Fenerbahçe’nin ayrılan bir sporcusu yorumcu olunca ‘adil gözükeyim’ düşüncesiyle neden eleştirileri artırıyor? Taraftarlar, sorun kendinize.”

“Başarı için en önemli unsur taraftardan geçmektedir”

“Diğer takımların mensubu yöneticiler nasıl oluyor da federasyon işlerinde takımları temsil ediyorlar? Nasıl oluyor da Fenerbahçe’ye en çok zararı federasyondaki Fenerbahçeli yöneticiler veriyor? Taraftarlarımız bilmelidir ki başarı için en önemli unsur taraftardan geçmektedir. Sosyal medyada da diğer takımlarda böyle bir bölünmüşlük yok.”

“Taraftar hancıdır, gerisi yolcudur. Gönülden, samimi protesto ve eleştiriye boynumuz kıldan incedir. Gönülden ve samimi olmasının altını çiziyorum. Yedi sezonun verdiği mutsuzluk, kırılganlık, çok iyi başlayıp yaşanan düşüşler ile endişelerini ifade etmelerini net şekilde anlıyorum.”

“Takımımızı sonuna kadar destekleyin”

“Kötü giden bir maçta ‘üç, üç’ diye bağırmak, beraberlik golü için penaltı atarken protesto etmek, rakip gol kaçırınca ah etmek bize yakışıyorsa aynaya bakın, kendinize sorun. Futbolcuların bir günahı yok. Kazanacaksak bu futbolcularla, bu yönetimle, bu ekiple kazanacağız. Her türlü şekilde ifade edebilirsiniz ama bir kesim var ki tamamen başkanı yıpratmak istiyor. Bu fark kapatılmayacak bir fark değil.”

“Bazen isminiz, tarihiniz, gücünüz ve taraftar desteğiniz hiç beklemediğiniz anda sizi şampiyonluğa götürür. Kimse rehavete kapılmasın. Biz, geçmiş sezonlarda olduğu gibi bacağımızdan tutup aşağı çekilmedikçe veya birileri itilmedikçe son ana kadar yarışta olacağız. Tek tereddütüm, tribün olayları çocuklara zarar veriyor. Beni tenkit edin ama takımınızı sonuna kadar desteklemeye devam edin.”

“Şanssızlık faktörü var”

“5 penaltı attık, 3’ü girmedi. Basketbolda tam dört maçı son topta kaybettik. Kayserispor maçında dört top direkten döndü. İç sahada olanlara anlam veremiyorum. Şanssızlık faktörünü unutmamak lazım.”

“Biz iç sahada puan kaybetme rekoru kırdık. Kendi sahamızda anlam veremediğimiz sonuçlar oluyor. Kazanırken bile devreye 2-0 önde giriyoruz, farkı açmayı düşünüyoruz ama 2-1 bitiriyoruz. İç sahada çözemediğimiz bir durum var. Olmayacak şeyler oluyor.”

“Fenerbahçe yükselişe geçecek”

“Biz hiçbir zaman kardeşi kardeşe kırdırtmadık. Kombine iptal etmedik, bedava bilet vermedik. Bizde böyle bir yaklaşım yok. Bizim sizlerin sevgisine ve desteğine hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Bunu taraftar desteği olmadan yapamayız. Büyük resmi iyi görün, satır aralarını iyi okuyun. Ümidimiz kesilmedi. Sizinki de kesilmesin.”

“Fenerbahçe yükselişe geçecektir. Bundan hiç şüphem yok.”

“Maça dahi girmeyen 3 kişi herkesi ateşliyor”

“Üçüncü hafta Altay’ı yendik, ‘Ali Koç istifa’ hashtagi paylaştılar. Dördüncü hafta Sivasspor ile berabere kaldık. Başkanvekilimiz Erol Bey açıklama yapacakken 50-60 kişi protestoya başladı. Kameraları inceledikten sonra gördük ki, maça dahi girmeyen 3 kişi maç sonu herkesi ateşliyor. 10 puanımız var, bir gol yemişiz, işler iyi gidiyor, takım iyi top oynuyor ve orada başladı.”

“İşin içinde haset de var. Odunu yakarsın, yavaş yavaş yanar ve bir noktada kül olur. Beni yıpratmaya çalışıyorlar ama anlayamadıkları bir şey var. Ben bu dayanıklılık testini geçtim. Ben mevcudiyetimize zarar verdiğimizi düşünürsem gereğini yaparım.”

“Hedeflerimizde sapma yok”

“En iyi kadro bizde. Sistemsel değişiklikleri yaparak hızlı bir şekilde devre arasına kadar arayı kapamak, devre arasında da ihtiyacımız olan transferleri yapmak istiyoruz. Taraftarlarımız rahat olsunlar.”

“Arkadaşlarımla istişare ettik. Görev süremiz belli. Sportif ve spor dışı hedeflerimiz de belli. Ne şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımız da belli. Hedeflerimizden sapan bir şey yoktur. Bu hedeflere ulaşamayacağımızı düşündüğümüz gün gereğini yaparız. Öyle bir günde olmadığımızı düşünüyorum. Varsa bir aday çıksın ve değerlendirelim. Hedeften sapan bir durumumuz yok.”

“İstifa etmek en kolay yol”

“Kenetlenelim. Takımın, hocanın, yönetimin etrafında toplanalım. Sezon sonunda hesap vermemiz gerekiyorsa veririz. Şimdiden havlu atmayı Fenerbahçelilik ruhuna yakıştıramıyorum. Belki Nisan ayındaki şampiyonluğumuz var, onun dışında hep zor şampiyonluklar kazandık.”

“Fenerbahçeliler sözlerimi hassasiyetle dinlemeli. İstifa etmek en kolay yol. Hayat çok daha huzurlu olur, herkes işine gücüne bakar. Biz, gücümüzün yettiği kadar, elimizden geldiği kadar Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yönetimini bu camiayla var olanların değil, Fenerbahçe için var olanların devam ettirmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı