Beşiktaş

Ahmet Nur Çebi, TRT SPOR’a konuştu

Sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş’ta kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT SPOR muhabiri Tuna Akdemir’in sorularını yanıtladı.

İşte başkan Çebi’nin açıklamalarından satır başları…

“Kafamı yastığa koyduğum zaman ‘Bırakmam Seni’ kampanyası aklıma geldi”

“Çok meşakkatli ve zorluk içinde alınmış 2 kupa. Çok sıkıntılı bir süreçti. Sadece kafamı yastığa koyduğum zaman ‘Bırakmam Seni’ kampanyası aklıma geldi. Biz aslında ışığı o zaman yakmışız. Manevi anlamda desteği maddi anlamdan çok daha önde. Her şey çok güzel. Keyif alıyoruz. Camiamıza bunu hediye ediyoruz. Futbolcularıma, hocama, yöneticilerime hediye ediyorum. İşin güzel tarafı atılan her mesajda ortak tek mesaj var: Hakkınızdı, size yakışırdı. Bunlar da bize huzur veriyor.”

“Ben her zaman inananlardandım, tedirginliğim yoktu”

“Ben her zaman şampiyonluğa inananlardandım, tedirginliğim yoktu. İnancımda çok değişiklik yoktu. Sadece tedirginliğim oyuncularımız kadromuz hiç tedirgin oldu mu diye oldu. Çocuklar da beni toplamaya çalıştılar. Halbuki iki taraf da tedirgin değildi, inanmıştık.”

“Biz futbol ailesinin bir paydaşıyız”

“Çok üzüldüğüm laflar oldu. Söylediklerimizin cımbızlanarak başka anlamlara çekilmesi gibi durumlarla karşılaştık. Biz çok net şeyler söyledik ama alakasız olanları aldılar. Bunlar beni üzmüştür. Ama biz de farkında olmadan acaba karşı tarafa derdimizi mi anlatamadık. Geçmişi konuşmak istemiyorum. Birilerinin kalbini kırdıysam özür diliyorum. Kasıtlı bir kırıcı ifadem söz konusu olamaz. Biz futbol ailesinin bir paydaşıyız. Ailenin bir bireyiyiz. Tekrar kalbi kırılanlardan özür diliyorum.”

“Yüksek maliyet iyi bir takım kurmal değildir”

“Maliyeti yüksek hiçbir şekilde düşünmüyorum ama en iyisini kurmaya çalışacağım. Yüksek maliyet iyi bir takım kurmak değildir. Araşatırmamız lazım. İyilerini bulmamız lazım. Alternatiflerimiz var. Görüşmelere başlayacağız. Bizim için olay yarın sabah tekrardan sıfırdan önümüzdeki sezonun şampiyon takımını kurmak…”

“Sergen hocamızla uzun yıllar çalışmak istiyoruz”

“Hocamızı buraya gelmesi için çağıran ve bu talebi yapan bizim yönetim kurulumuz. Dolayısıyla bizde değişen bir şey yok. Kafamızdan geçenleri defalarca söyledik. O gün ne söylediysek bugün de gönlümüzde herhangi bir değişiklik yok. Sergen hocamızla uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda sağlıklı sıhhatli beraber oluruz.”

“İnşallah Ghezzal’da öyle olmayacak”

“İnşallah diğer futbolcularda (Mario Gomez, Talisca) olduğu gibi olmayacak. Kısa süre önce de söyledim. Bütün arzum ve isteğim mevcut takımımız ile yola devam etmek. Önceki yıldızlar gitti ama inşallah Ghezzal’da öyle olmayacak.”

Transferler ve Dorukhan

“Bütün arzum ve isteğim mevcut yönetim, hocalar ve oyuncularla devam etmek. Önceki yıldızlar gitti ama inşallah Rachid Ghezzal’de öyle olmayacak. Dorukhan gitsin biraz Avrupa Şampiyonası’nda top oynasın bakalım gönlünü çekebilecek miyiz sonrasında. Göreceğiz. Döndüğünde ortak karar veririz.”

Yabancı kuralı ve hakemler

“Tüm kulüpler 14 yabancı sayısının devam edilmesi gerektiği yönündeki talebini federasyona iletti. VAR ise benim en başından beri desteklediğim bir uygulamaydı ama malesef onda da tedirginlikler başladı. Teknik olarak kullanılması insan emeğine dayandığı için eleştiriler başladı. Canı yanmamış hiçbir kulüp yok. O zaman bu konuyu masaya yatırarak kökünden çözmek lazım. Eski hakemlerden bir çalıştay talep edildi kulüpler birliği tarafından. İnsanlar hata yapar ancak doktorun biri karaciğer yerine böbreği aldığı zaman kimse insandır hata yapar demiyor. Bazı meslekler vardır hatayı kaldırmaz, hassasiyet gerekir.”

“Düzgün ekonomilerde sportif başarıları yakalayabilirsiniz”

“Ben kulübün ilelebet, uzun yıllar ekonomik darbelerden zarar görmeden yaşayabileceği bir düzen istiyorum. Düzgün ekonomilerde sportif başarıları yakalayabilirsiniz. Asıl tercihim birbirine kenetlenmiş bir Beşiktaş camiası. Geçmişte problemler olmuştur, bize de muhalifler olmuştur ancak bu şampiyonluk tüm Beşiktaş’ındır. Beni seven sevmeyen, destekleyen desteklemeyen hepsine hediyemizdir.”

“Keşke kucaklaşabilseydik”

“Taraftardan malesef çok uzak kaldık. Buradan bütün herkese önce sağlık sıhhat diyorum. Pandemiye dikkat diyorum. Herkesi mesafe, temizlik, maske ve hijyene davet ediyorum. Biz bu sene 2 kupayla bile malesef kutlama yapamayacağız. Canlı yayında yayınlanacak. Herkesi dinlemeye ve takibe çağırıyoruz. Başka alternatifimiz yok. Keşke kucaklaşabilseydik. Bittiği zaman bu yarım kalanı kutlamayı çok istiyorum. Öteki sezona sarkmadan devletimizin müsade ettiği ölçüde kutlama yapacağımızın sözünü vereyim.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı