Futbol

Adana Demirspor penaltılarla turladı

Ziraat Türkiye Kupası 5’inci eleme turunda Trabzonspor sahasında Adana Demirspor’a penaltı atışlarında mağlup olurken kupaya veda etti. Adana Demirspor ise adını bir üst tura yazdırdı. Normal süresi 2-2 biten karşılaşmanın uzatma dakikalarında gol olmazken, penaltı atışlarında Trabzonspor’a 4-3 üstünlük kurarak turu atlayan taraf konuk ekip oldu.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken ikinci yarının 47. dakikasında Adana Demirspor 47. dakikada Yunus Akgün ile öne geçti. Mücadelenin 55. dakikasında Trabzonspor Vitor Hugo ile beraberliği sağladı. 79. dakikada Mehmet Akyüz Adana Demirspor’u tekrar öne geçirdi. Maçın 90+3. dakikasında Baker ortasında Vitor Hugo beraberliği sağlayan golü attı. Trabzonspor 90+5. dakikada penaltı kazandı penaltı atışını Baker gole çeviremedi ve maç uzatmalara gitti. Adana Demirspor’da 90+8. dakikada Rassoul iki sarı karttan kırmızı kart gördü.

Uzatmalarda her iki takımda bulduğu net fırsatları değerlendiremedi ve maç penaltı atışlarına gitti.

 Penaltı atışları

Penaltı atışlarında Adana Demirspor, Trabzonspor karşısında 4-3 üstünlük sağlayarak son 16 turuna yükseldi.

Adana Demirspor’da Hasan Kılıç, Mehmet Akyüz, Gökhan İnler ve Tayyip Talha Sanuç penaltı atışlarını gole çevirdi. Konuk takımda Dibba, penaltıdan yararlanamadı.

Trabzonspor’da ise Marlon, Flavio, Baker penaltı atışlarını golle sonuçlandırırken, Abdulkadir Parmak ve Vitor Hugo penaltı vuruşlarını değerlendiremedi.

Maçın önemli anları

İLK 11’LER

Trabzonspor: Erce, Pereira, Edgar, Hugo, Faruk Can, Kamil Ahmet, Flavio, Baker, Bilal, Diabate, Plaza

Adana Demirspor: Vedat, Semih, Chedjou, Tayyip Talha, Rassoul, Traore, Gökhan, Alaattin, Sedat, Kosecki, Lanzafame

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı