Futbol

Abdullah Avcı, Avrupa’da arzuladığı başarıyı yakalayamadı

Kulüp kariyerinde Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında Avrupa kupalarında 38 maça çıkan Avcı, 30’unda galibiyet sevinci yaşayamadı. Avcı, bu karşılaşmalarda 20 mağlubiyet, 10 beraberlik ve 8 galibiyet gördü.

Medipol Başakşehir’le Avrupa’da 3 galibiyet

İlk Avrupa deneyimini Medipol Başakşehir ile yaşayan Avcı, turuncu-lacivertli takımın başında 18 karşılaşmaya çıktı. Avcı yönetimindeki İstanbul temsilcisi, 18 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş’la tek galibiyet

Abdullah Avcı, Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünde ise UEFA Avrupa Ligi’nde 6 karşılaşma oynadı. Grup maçlarında 1 galibiyet, 5 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, Avrupa’ya veda etti.

Trabzonspor’da 14 maça çıktı

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki sezonda UEFA Avrupa Konferans Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ve UEFA Avrupa Ligi’nde 14 müsabakaya çıktı.

Bordo-mavililer, bu maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik, 7 mağlubiyet alarak ligdeki başarısını Avrupa kupalarında gösteremeyerek taraftarlarını üzdü.

Karadeniz ekibi, bu sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda Danimarka temsilcisi Kopenhag karşısında ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybederken, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalarak kupaya veda etti.

Daha sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Trabzonspor, Ferencvaros, Monaco ve Kızılyıldız’ın bulunduğu grubu 9 puanla 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katıldı.

Bordo-mavililer, Konferans Ligi’nde play-off turunda Basel’i sahasında 1-0 yenmesine karşın deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.

Trabzonspor, bu sezon Avrupa’da 3 kupada da mücadele ederken, arzu ettiği başarıyı yakalayamadı.

Avcı’nın Avrupa performansı

Abdullah Avcı’nın Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında Avrupa kupaları performansı şöyle:

Avcı’nın Avrupa performansıAbdullah Avcı’nın Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında Avrupa kupaları performansı şöyle:

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı