Süper Lig

Cenk Gönen: Galatasaray ’a can atarak gittim ama…

Alanyaspor’da forma giyen Cenk Gönen, Trtspor’un canlı yayınına katıldı. Dostça talimat yapan Cenk, “Galatasaray’a can atarak gittim fakat Beşiktaş’tan da isteyerek ayrılmadım” dedi.

Süper Lig ’in devre aralarında Alanayaspor ’a imza atan milli file bekçisi Cenk Gönen, TRT Spor ’ açıklamalarda bulundu. Cenk, Beşiktaş ’tan ayrılıp Galatasaray ’a gidişini, hedeflerini açıkladı.

Cenk Gönen ’in yaptığı talimat şöyle;

“Ben 2010 yazında Denizlispor ’dan Beşiktaş ’a gelmiştim ve 4 yıl antlaşma imzalamıştım. Oysa yeni gelen takım beni kadroda bakmak istemediğini iletti. Beşiktaş ’tan ayrılmak istemedim fakat böyle bir şart olunca Galatasaray ’a da isteyerek gittim. İki büyük kulübün formasını giymek herkese nasip olmaz. Bana nasip olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.”

“Ben gittiğimde Muslera ’nın bölünme ihtimali olduğunu söylemişlerdi. Zaten Muslera ’nın olduğu yerde ikinci kaleci olacağını cümbür cemaat bilir. Ardından İspanya ’dan öneri geldi, yeni bir kariyer için gitmiştim fakat orada bahtsız bir sakatlık yaşadım.”

“Muslera ’yı çok seviyorum, çok büyük bir profesyonel kendisi. Hayatını futbola adamış bir insan. Kendisinden fazla şey öğrendim ve takdir ediyorum kendisini.”

“1.5 SENEME MÜLK OLDU”

“İspanya ’da en hoş bölgelerinden birine gittim. Malaga çok hoş bir şehirdi fakat ilk ayımda omzumdan bir sakatlık yaşadım. Bu da benim 1.5 seneme mal oldu. Sonradan da kulüp ücretimi ödemedi ve ayrıldım. Doğrusu fazla arzulayarak gitmiştim ancak olmadı. Bu şekilde olması gerekiyormuş. Önümüzde Alanyaspor ’la iyi bir sayfa açtık.”

“Natürel oysa Milli Ekip ’a gitme hedefim var. 30 yaşından sonradan kalecilikte olgunluk oluyor. Yalnızca saha içinde yok saha haricen da kendimi olgun ve öbür hissediyorum. A Milli Takım ’a gitmek istiyorum. Önce Alanyaspor ’da varisi olmak, ardından daha iyi yerlere dinmek istiyorum. Bir futbolcunun hiçbir vakit hedefleri bitmemeli.”

“Beşiktaş ’taki feda dönemi, şampiyonluklar gelmeden ancak; hepimiz olgunlaştığımız çağlardı. Sonrasında Beşiktaş meyvesini topladı. Feda senesi çok hoş bir seneydi. İnönü ’nün de son maçıydı. Gençlerbirliği maçında ben forma giymiştim. O maçı da katiyen unutamayacağım.”

“Ben Ali Sami Yen ’de de son maçta oynama fırsatı buldum. Birçok stat yıktık, birçok stat da yaptık.”

“Rüştü abiyi fazla seviyorum. Benim için çok özel insanlardan bir tanesine.”

“Hayatta, dürüst zamanda içten takımda almak çok büyük bir şans. Bu bazı oyunu ve Uğurcan da şu lahza doğru yerde.”

“Karius ’un oynadığı takım şu an iyi bir takım değil. Bence öyle değerlendirmek gerekiyor. Yüzeysel bakmamak gerekiyor. Yüzeysel baktığın zaman Buffon yok Karius olsa da fazla bir şey değişmez bence.

“Felsefeye merakım Denizlispor zamanımdan geliyor. Sevdim ve özel hayatımda da etkisi olduğunu düşünüyorum. Okumak güzeldir. Ben Epiktetos ’cuyum.”

Nietzsche ’yi de seviyorum. Ama Epiktetos ’un şu lafını tekrar tekrar kendime misal gösterdim: Elinde olmayana aleyhinde sabır göster, elinde olmayanın da değerini bil.”

“La Casa de Papel ’i izliyorum. Birkaç gün içinde Alanya ’ya döneceğim. Ardından antrenmanlar başlayacak.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı