Futbol

24 yaşında 8 şampiyonluk: Kingsley Coman

Profesyonel futbol kariyerine Fransız ekibi PSG’de başlayan Kingsley Coman, Bavyera ekibiyle bir kez daha Bundesliga’da zafere ulaştı ve henüz 24 yaşında kariyerinde 8. lig şampiyonluğunu yaşadı.

İlk şampiyonluğu PSG’de

Coman, ilk lig şampiyonluğu sevincini PSG’deki ilk sezonunda (2012-13) yaşadı. Bir sezon sonra şampiyonluk apoletine bir yenisini ekleyen PSG’de Fransız yıldız da kariyerine 2. şampiyonluk kupasını ekledi.

Juve’de de şampiyonluk sevinci yaşadı

2014 yaz transfer döneminde PSG’den İtalyan devi Juventus’a bedelsiz transfer olan Coman, siyah-beyazlılarla da lig şampiyonluğuna ulaştı.

Bavyera ekibinde kendini buldu

Kingsley Coman’ın kendini bulduğu kulüp Bayern Münih oldu. Öyle ki Bavyera ekibi, Fransız yıldızı gösterdiği performans sonrası önce kiralık olarak sonra ise 21 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.

Zamanla futbolunu geliştiren ve hem milli takımın hem de Alman temsilcisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Kingsley Coman, kupa koleksiyonlarına burada 4 lig şampiyonluğu ekledi. 

Bayern Münih’te 5. şampiyonluk

Takvimler 16.06.2020’yi gösterdiğinde ise Fransız yıldız Bayern’in üst üste 8 toplamda 30. şampiyonluğunu garantilemesiyle henüz 24 yaşındayken toplamda 8. lig şampiyonluğunu yaşayarak kırılması güç bir rekora imza attı.

 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı