Basketbol

2020 yılı sporun kabusu oldu

2019 yılını geride bıraktık, 2020 için umutla dolduk, her şeyin iyi olacağı bir yıl diledik lakin hem sporda ayrıca de gündelik hayatta maalesef işler yolunda gitmedi. yılbaşı cümbür cemaat için oldukça baskı bir şekilde geçti. Bu gelişmeler spor için de geçerli…

Hafızalarımızı birazcık tazeleyelim…

NBA yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gigi vefat etti

Tarih: 27 Ocak 2020

ABD’li efsane basketbolcu Kobe Bryant, California’da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. Bryant’ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında 13 yaşındaki kızı Gianna da yaşamını yitirdi. Yalnızca basketbol dünyası için değil, tüm spor camiası için resmen felaket oldu. Kobe ve kızının yaşadıkları uzun bir süre akıllardan çıkmadı. 

Corona virüs yaygınlaştı

Dünyayı neredeyse alarma geçiren corona virüs Çin’in Wuhan kentinde yayılmaya başladı. 2019 yılının son günlerinde Çin’in Hubei Eyaleti’ne alt Wuhan şehrinde hastaneye başvuran pnömoni vakalarında bir kümelenme olduğu fark edilmiştir. İlk vakalar, epidemiyolojik olarak Wuhan’daki bir hayvan pazarı ile ilişkilidir. 27 Aralık 2019 tarihinde Wuhan’daki bir hastaneye ağır pnömoni tanısıyla üç hasta yatırılmıştır. İlk vaka, Wuhan’daki hayvan pazarında balık satıcısı olan 49 yaşında bir kadındır. Bu vakada hastalık, 23 Aralık 2019 tarihinde ateş, öksürük ve göğüste sıkışma hissiyle bulgu vermiştir. Dört gün sonra ateşi düşmüş, öksürük ve solunum yetmezliği ise artmıştır ve Toraks BT’de pnömoni ile ahenkli bulgular görülmüştür. İkinci hasta, hayvan pazarından sıklıkla alışveriş yapan 61 yaşında bir erkektir. Bu vakada, alev ve öksürük 20 Aralık 2019 tarihinde başlamıştır. Hasta bir hafta daha sonra solunum sıkıntısı ile hastaneye başvurmuştur. Hastanede birincil iki gün içinde giderek kötüleşmiş ve entübe edilerek mekanik ventilatöre bağlanmıştır. Ardındaki 2020 yılına girildiğinde de virüs dünya üzerinde yayılmaya başladı. 

İlgili Haberler

Fatih Terim, Dünya manşetlerinde!

NBA’de corona virüs şoku

Virüsün yayılmasıyla birlikte aralıksız NBA sezonu olaylardan bi haber şekilde maçlarına devam ederken, corona virüs ile önce dalga geçen arkasında virüse yakalandığı açıklanan ve büyük tepki çeken Fransız basketbolcu Rudy Gobert’in haberi dünyada büyük yankı uyandırdı. 

Virüs ile dalga geçen ve basın toplantısında ‘Çok abartıyorsunuz’ dedikten daha sonra tüm mikrofonları elleyen Gobert, ardındaki corona virüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Arkasında Gobert’in ekip arkadaşı Donovan Mitchell’da da corona virüs çıkmıştı.

NBA ertelendi

12 Mart tarihinde ABD’de koronavirüsle mücadele nedeniyle alınan önlemler dahilinde Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) sezonun kalan bütün maçları belirsiz ertelendi.

NBA yönetimi bu kararı, Oklahoma City Thunder-Utah Jazz maçının, başlamasına kısa bir zaman kala ertelenmesinin ardındaki açıkladı. Yapılan açıklamada, Utah Jazz takımının oyuncularından Gobert’in corona virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İtalya’da ligler ertelendi

1 Mart tarihinde yapılan duyuruda Serie A’da bu hafta oynanması gereken 5 maç, ülkenin kuzey bölgelerinde yoğun şekilde görülen koronavirüs vakaları sebebiyle 13 Mayıs’a ertelendi. Daha önce önlem maksatlı seyircisiz oynanması kararı alınan Juventus-İnter, Milan-Genoa, Parma-Spal, Sassuolo-Brescia ve Udinese-Fiorentina maçlarının 13 Mayıs tarihine ertelendiği bildirildi. Serie A’da geçen haftada da koronavirüs endişesi nedeniyle İnter-Sampdoria karşılaşması ileri bir tarihe ertelenmişti.

İlgili Haberler

Fatih Terim kaç yaşında? Fatih Terim kimdir, nereli?

İngiltere’de Premier Lig ertelendi

İngiltere Premier League ve İngiltere Futbol Federasyonuna bağlı öteki liglerin 30 Nisan ’a değin başlamayacağı açıklandı. Corona virüs sebebiyle İngiltere’de 30 Nisan’a değin maç oynanmayacak. Daha önce alınan durdurma tarihi 4 Nisan olarak açıklanmıştı. Açıklamada, UEFA’nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı durdurma kararına anlamsız yıllık oluşturulması için yardım verildiği duyuruldu. En son alınan kararla İngiltere’de liglerin askıya alındığı açıklanmıştı. 

EURO 2020 ertelendi

Dünya genelinde etkisini belirten corona virüsü salgını nedeni ile futbol dünyasında da tedbirler alındı. Bu doğrultuda, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ertelendi. Federasyonun devlete ait Twitter hesabından yapılan açıklamada, UEFA’nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı bir sene ertelediği ve turnuvanın 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenleneceği açıklama edildi.

Türkiye’de spor durdu

Çin’in Wuhan kentinden bütün dünyaya yayılan ve ülkemizde de hissedilen corona virüs, Süper Lig’in ertelenmesine sebep oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu komutasında bütün federasyon başkanlarının katıldığı buluşma ardından basın açıklaması yapıldı ve Süper Lig dahil edinmek üzere bütün liglerin ertelendiği açıklandı.

Fenerbahçe basketbol şubesinde corona virüs paniği

Fenerbahçe 21 Mart günü resmi internet sitesinden Fenerbahçe Beko sporcularına ve İdari Menajer Cenk Renda’ya corona virüsü testi yapılması hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada testlerin Sıhhat Bakanlığı’na gönderildiği belirtilirken oyuncuların evlerine yollandığı, Renda’nın ise önlem amaçlı hastanede tutalacağı bilgisi verildi.

Fenerbahçe açıklamasında yapılan testlerinin Afiyet Bakanlığı ’na gönderildiğini açıklama ederken tüm oyuncuların evde sosyal izolasyona geçeceklerini, bir yönetimsel çalışanın ise önlem amaçlı hastanede tutulacağını açıkladı.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi süresiz ertelendi!

UEFA’dan yapılan açıklamada, mayıs ayında oynanması planlanan erkek futbolunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi final karşılaşmaları ile bayan futbolundaki Şampiyonlar Ligi finalinin koronavirüs tedbirleri zarfında ertelendiği duyuruldu.

İlk üzücü haber geldi

Bu gelişmeler spor dünyasında nefret edilen şey yaşatırken birincil üzücü haber Galatasaray cephesinden geldi ve dün Abdurrahim Albayrak’ın corona virüs testinin pozisitif çıktığı öğrenildi. Eşiyle birlikte testleri pozitif çıkan Albayrak’ın karantinaya alındığı ve tedaviye başlandığı açıklandı. 

Fatih Terim şoku

Bu haberin şoku daha fazla geçmeden dün akşam saatlerinde kahreden haber Fatih Terim’den geldi. Yapılan açıklamada deneyimli teknik direktörün corona virüs testinin fazla çıktığı duyuruldu. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı