Basketbol

2020 Tokyo Olimpiyatlarının iptali söz konusu değil!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na ilişkin New York Times’a açıklamalarda bulundu. 

Corona virüsünün hızla yayılmasına ve dünya genelindeki spor etkinliklerini durdurmuş olmasına karşın Olimpiyat Oyunları’nın planlandığı şekilde 24 Temmuz’da başlayacağı belirtiliyordu. 

Genel anlamda ise Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde 10.000’den pozitif insanın ölümüne niçin olan corona virüsü salgınının 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı erteleyebileceği veya iptale götürebileceği düşüncesi etken. 

IOC Başkanı Thomas Bach ise oyunların iptalini düşünmediklerini belirterek, “İptal gündemde yok. Biz bu oyunların başarısı için kararlıyız” dedi. 

Dünya Sağlık Durumu Örgütü ile çalışan IOC, bu pandeminin Olimpiyat Oyunları’na nasıl tesir yapacağına karar vermek için erken olduğunu belirtmişti ama Bach da, “Durumun ne olacağını hemen şimdi bilmiyoruz. Kesinlikle farklı senaryolar düşünülüyor ama oyunlara 4.5 ay uzak olduğumuz için öteki spor organizasyonlarından, profesyonel liglerden farklıyız. Bu krizi, hatasız yönetmeyi zorlaştıran şey tereddüd. 4 aydan fazlasını geçin bugün kimse size yarın ne olacağını, bir ay içinde neler olacağını söyleyemez” ifadelerini kullandı.

Japonya’nın milyarlarca dolar yatırım aldığı ve hazırlıklara asgari 12 milyar dolar harcadığı organizasyonda, 600.000 seyirci ve sporcu toplamını ağırlaması bekleniyor. 

‘Tünelin sonundaki ışık elde etmek istiyoruz’

Bach, oyunlara ilişkin nihai kararın mali çıkarlar doğrultusunda belirlenmeyeceğini ve herkesin sağlığının korunmasının ana maksat olduğunu belirtti. 

Olimpiyatların bir umut olmasını istediklerini belirten Bach, “Dört yıldır yürürlükte olan risk yönetimi politikalarımız ve sigortamız bir uçtan bir uca her durumda IOC olarak operasyonlara devam edebilecek ve misyonumuzu geliştirebilecek durumdayız. 206 tane Milli Olimpiyat Komitesi ve milletlerarası spor federasyonları, bu son derece zor durumda dünyanın bir umut simgesine ihtiyaç duyduğunu açıklama ederken bu tünelin sonunu göremesek de olur ya Olimpiyat ateşinin tünelin sonunda bir ışık olabilmesini istiyoruz” dedi. 

‘Tüm sorulara yanıtımız varmış gibi davranamayız’

Son dönemde birçok ülkede karantina uygulamaları varken sporcular da kendilerini antrenmanlara özendirme eden IOC’nin atletlerin sağlığını riske atmakla suçlamışlardı. Geçmişte eskrimde Olimpiyat altın madalyası bulunan Bach, oyunculara kendini yakın hissettiğini söyledi ve “Bir sporcunun hazırlığı için en fena şey belirsizliktir. Çarşamba günü yaptığımız telefon konuşmasında 220 sporcuya tüm sorularına yanıtımız varmış gibi davranamayacağımızı belirttim. Sizlerle ve dünyanın geri kalanıyla aynı durumdayız. Bu doğaüstü çözümler gerektiren özgün, istisnai bir şart” ifadelerini kullandı. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı