Biyografi

Emre Mor Kimdir?

Emre Mor Türk futbol tarihinin son yıllarda yıldızı parlayan önemli isimlerindendir. Hakkında merak edilen tüm soruların cevapları. Annesi, babası, ailesi, özel hayatı, yaşı, boyu, kilosu, sevgilisi, futbol kariyeri, oynadığı takımlar, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1997 doğumlu Emre Mor Danimarka’da dünyaya gelmiştir. Burcu Aslan’dır. Doğduğu ülke’nin takımı olan Danimarka Süper Ligi ekiplerinden FC Nordsjaelland U19 takımı’nda forma giymiş ve burada yıldızı parlamıştır.

Emre Mor ailesi ve özel hayatı;

Genç futbolcu anne tarafından Makedonya asıllı, baba tarafından ise aslen İli Sivaslı İlçesi Tatar Kasabası nüfusuna kayıtlıdır. Annesinin ismi Güzela Bekirov, babasının ise Ersoy Mor’dur.

Babası Ersoy Mor Danimarka’da sigortasız araç kullandığı ve kazaya sebebiyet verdiği gerekçesi ile 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Emre Mor’un Türkiye Milli Takımı’nı tercih etmesi için Fatih Terim sık sık Emre Mor’un babası ile görüşmüş ve babasının hapishane’de ıslak imzası alınarak Emre Mor milli takıma kazandırılmıştır. 17 Mayıs 2016 yılında annesi ve menajeri ile birlikte Kopenhag Türk Büyükelçiliğine giderek Türk Vatandaşı olduğunu ispat eden nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’ten almıştır.

2013 yılında antrenmanda ayağı kırılan Emre Mor bir daha futbol oynayamayacağı endişesi ile kendisine daha iyi bakmış ve uzun bir süre ayağında 2 kiloluk ağırlıklarla dolaşarak kendisini güçlendirmiştir.

Danimarka’da oynadığı takımının antrenmanlarına otobüs ile gidip gelmekte idi. Sırası ise Lyngby, Nordsjaelland, Borussia Dortmund ve Celta Vigo takımlarında forma giymiştir. 07 Haziran 2016 tarihinde Nordsjaelland takımından Dortmund’a 1 Milyon Euro imza, 9.75 Milyon Euro bonservis ile transfer olmuştur.

Bir sene sonra ise İspanya’nın köklü kulüplerinden Celta Vigo’ya 5 Milyon Euro imza ve 13 Milyon Euro bonservis bedeli ile transferi gerçekleşmiştir. Günümüzde bonservisi Celta Vigo’da bulunan Mor, 2019 sezonunda ise Galatasaray takımına kiralık olarak transfer oldu.

Milli Takım kariyeri;

Türkiye Milli takım kariyeri öncesinde Danimarka U17 Milli formasını 9, U18 formasını 6 ve U19 formasını 7 kez giymiştir.

29 Mart 2016 tarihinde Türkiye U21 Milli takımına dahil olmuş ve bir kez forma giymiştir. Son olarak 29 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye A Milli takım kadrosuna dahil olan Emre Mor toplam 15 kez Milli formayı giymiş ve 1 gol atmıştır.

Bir dönem hakkında, Cansu Demir ile ilgili sevgilisi olduğu yönünde bir çok söylenti magazin dünyasının gündeminde yer almıştır. Ancak kısa sürede doğru olmadığı açıklanmıştır. Günümüzde sevgilisi var mı? yok mu? sorusunun cevabı bilinememektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı