Süper Lig

TFF Afiyet Kurulu “Futbola Dönüş Önerge Protokolü” hazırladı

TFF Sağlık Durumu Kurulu göre Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik “Futbola Dönüş Teklif Protokolü” hazırlandı.”

Türkiye Futbol Federasyonu devlete ait internet sitesi aracılığıyla bir duyuru yaparak Türkiye ’de liglerin tamamlanması ihtimaline karşın hazırlanan ‘Futbola Dönüş Teklif Protokolü ’nü açıkladı. İşte TFF ’den yapılan tanımlama:

HAZIRLIK DÖNEMİ, MÜSABAKA DÖNEMİ VE POZİTİF TEST SENARYOSU

TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni herif Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik “Futbola Dönüş Önerge Protokolü” hazırlandı.

Bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Önerge Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Artı Deneme Senaryosu elde etmek üzere çeşitli asıl bölümlerden oluşuyor.

Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, “Genel Prensipler”, “Hazırlık Dönemi – Kişisel ve Grup Antrenmanları Evresi” ile “Pozitif Test Senaryoları”nı içeren ilk kısmı yayınlandı.

Sıhhat Kurulu; Afiyet Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Afiyet Örgütü, FIFA ve UEFA Sıhhat Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.

LİGLERİN BAŞLATILMASINA YÖNELİK KARAR SONRASI UYGULANACAK

Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sıhhat Müdürlüğü meslek birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ’nun nasihat raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına yönelik kararı sonrasında uygulamaya konulacak.

Futbola Dönüş Teklif Protokolü 1. Kısım için tıklayınız…

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı