Süper Lig

Tarih yazdı Facebook ’tan gönderildi

Fenerbahçe’nin bir numaralı teknik direktör adayı Nenad Bjelica’yı Hırvat gazeteci Ante Buskulic SÖZCÜ için değerlendirdi.

Bjelica ’yı Dinamo Zagreb üçüncü teklifinde alabildi. Çünkü daha önce İtalya’da Spezia ve Polonya’da Lech Poznan takımlarını çalıştırıyordu. Hırvat temsilcisine gelişinde tarih yazdı ve 49 sene aradan sonra takımın ilkbaharda Avrupa kupalarında devamını sağladı. Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalan Atalanta’yı 4-0 yenmesine rağmen gruptan çıkamadı. 90. dakikada 3-1 önde olduğu Shakhtar ile 3-3 berabere kalmasa ikinci olup turlayacaktı. Bjelica bu dek başarılıyken neden gitti? Çünkü Dinamo’yu yöneten Zdravko-Zoran Mamic kardeşler, onun oyuncular ve taraftarlar tarafından sevilmesini çekemedi. Sonunda konuşmadan aldıkları futbolcu ve teknik ekipteki yüzde 33 maaş indirimi kabul görmedi. Mamic kardeşler de Bjelica’yı kovduğunu Facebook sayfasından duyurdu.

İLGİLİ HABER Fenerbahçe Bjelica`yı bitiriyor! 3 yıldız isimden söz aldı... Fenerbahçe Bjelica`yı bitiriyor! 3 yıldız isimden laf aldı…

6 DİL BİLİYOR

Kendi dili açık havada İspanyolca, İtalyanca, Almanca, İngilizce ve Lehçe haberdar olan başarılı hoca takımdan gönderildi. Genç oyuncuları seven Bjelica; Olmo (21), Moro (21), Gojak (22), Sunjic’in (21) yanı sıra daha ufak yaştaki Majer, Ivanusec, Marin, Djira ve Gvardiol’a da baht verdi. Son 10 yılda kulübün gençleşme politikasından da faydalanarak Şampiyonlar Ligi’nin bu sezon yaş ortalaması asgari kadrosunu sahaya sürdü. Bu isimleri Orsic, Dilaver ve Petkovic gibi deneyimli futbolcularla harmanladı. Başarısıyla takımın değerini 100 milyon Euro’ya yükseltti. Fenerbahçe’ye gelirse çok sayıda genç potansiyel getirecektir.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı