Süper Lig

Abdülkadir Ömür, Avrupa ’ya nasıl gitmek istediğini açıkladı

Bordo-mavili takımın yıldız oyuncusu Abdülkadir Ömür, Trabzonspor’da şampiyonluk yaşadıktan sonradan amacının Türkiye’yi yurt haricen en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Ömür, futbola başlamasındaki en büyük etkenin Fatih Tekke olduğunu belirterek, Barcelona ve Messi hayranlığını ise herkesin bildiğini belirtti.

Karantina günlerini ailesiyle birlikte Trabzon ’un Çarşıbaşı İlçesi ’nde geçiren Abdülkadir Ömür, kendisine verilen program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor. Köpeği fındık ile birlikte zaman geçirmeyi seven yıldız oyuncu Trabzonspor ’un medya merkezine açıklamalarda bulundu.

“FUTBOLA BAŞLAMAMDAKİ SEBEP FATİH TEKKE ’DİR”

Çocukluğundan itibaren Fatih Tekke videolarını izlediğini gösteren Abdülkadir Ömür, “Onun zamanındaki maçları izleyerek büyüdüm. Futbola başlamamdaki en büyük sebep Fatih Tekke diyebilirim. İlk hedefimde Trabzonspor ’da a takıma çıkmak ve orada başarılar almak vardı. Bunu başardığım için mutluyum. İkinci hedefimde ise Trabzonspor ’da şampiyon olmak var. İnşallah bunu da gerçekleştiririm. Trabzonspor ’da şampiyon olduktan sonra amacım Türkiye ’yi yurt haricen en iyi şekilde temsil etmek ve büyük hayallerimi büyük takımlarda gerçekleştirebilmek” dedi.

UEFA Avrupa Lig ’inde oynadıkları AEK maçında sakatlığını bildiren Abdülkadir Ömür, “O maçta kötü bir şey olduğunu anlamıştım. 10 yıldır futbol oynuyorum ve birincil kere böyle bir şey his etmiştim. Baştan sahalara Çaykur Rizespor maçında döndüm. Sözde ilk kere sahaya çıkar gibiydim. Fazla heyecanlanmıştım” dedi.

Ömür, “3 yıldır oynuyorum fakat 6 yıl futboldan uzaktan kalmak benzeri 1-2 sene gibi geliyor insana” diyen Abdulkadir Ömür, 6 ay yerine 6 sene dediğini anlayınca köpeği fındığa dönerek, “Oğlum fındık 6 yıl dedik ya, olduk 26 yaşında” dedi.

“KÖY İŞLERİNİ SEVEN BİR AİLE YAPIMIZ VAR”

Fazla açgözlü bir yapıya sahip olduğunu belirten Ömür, gülünç ve duygusal bir yapısı olduğunu belirtti. Küçük yaşlarda kazma tutmayı öğrendiğini vurgulayan yıldız oyuncu, “Ola Ki o zamanlardan kollarımız bu değin güçlü oldu. Bahçe bellemeyi, makine tutmayı, bayırda yukarı koşma, durmayı öğrendik. Orada ola ki azıcık daha iyi duruma geldik. Köy işlerini seven bir aile yapımız var. Bilhassa anne tarafı” diye konuştu.

“İNŞALLAH VİRÜS OLAYI BİR DAHA YAŞANMAZ”

Karantina ’dan sonra insanların çok ayrı bir düşünceye kapılacağını düşündüğünü belirten Abdülkadir Ömür, “Kimse birbirinin evine gidip çay içemiyor, muhabbet edemiyor. Yabancıymışız gibi en yakın akrabamıza bile gidemez olduk. Umarım bundan daha sonra insanlar hoşgörülü olmayı, birbirine destek etmeyi daha pozitif ön plana çıkartır ve inşallah bu virüs olayı yeniden yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

“BARCELONA VE MESSI BENİM İÇİN ZİRVE”

Messi ’nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu gösteren Ömür sözlerini şöyle tamamladı: “Ben ona benzetildiğim için şahane mutlu oluyorum. Barcelona ve Messi benim için boy diyebilirim. Barcelona ve Messi hayranlığımı cümbür cemaat biliyor. Yaşanılması güç bir hayal gibi duruyor fakat ben bunu defalarca düşünüyorum. Messi ’yi çok seviyorum. Allah inşallah o günleri bize nasip eder.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı