Basketbol

Ergin Ataman: Gergin – Winner

Son 2 sezondur Euroleague ’de ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ve Türkiye ’de adeta rakipsiz konuma gelen Anadolu Efes ’te coach Ergin Ataman, DHA ’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Kendinizi nasıl tanımlarsınız” sorusuna ‘Gergin ’ ve ‘Winner ’ yanıtlarını veren Ataman, koronavirüs nedeniyle evde geçirdiği süreç hakkında ise “Evdeyken bile bir sonraki rakibimi izliyorum. Oğlum Sarp ile kesintisiz oyun oynuyoruz, her akşam film izliyoruz. Başlıca futbol ve basketbol oynuyoruz, hava kötüyse de evde satranç oynuyoruz ” dedi.

‘Türkiye ve Euroleague… ’

Türkiye Ligi ve Euroleague ’deki durumu değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Türkiye ’nin prestiji açısından, fiziksel manevi yatırım yapan kulüpler, antrenörler, oyuncular açısından ligin sportif bir sonuçla bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Euroleague ’de takımlar, yönetim, Koçlar Birliği ve oyuncuların büyük çoğunluğu sezonun oynanarak tamamlanmasını istiyor. Ligin devam etme şansını çok görmüyorum. UEFA ’nın kararlarını takip edeceklerini düşünüyorum” yorumunu yaptı.

‘Daha çok şampiyonluk kazanacağım ’

Ataman, 2013/14 sezonunda Galatasaray ’da devir yaptığı dönemde Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Ligi ’ndeki final serisi ile ilgili olarak, “3-3 ’lük eşitlik vardı. O sezon son maçı oynanmadan kaybedilen bir üstünlük olarak tarihe geçti. O maç oynansaydı ne olurdu demeye gerek yok. Önümüze bakacağız. Daha kazanacağımız çok üstünlük var” diye konuştu.

‘Zaferlerim basketbolumuza yardımcı oldu ’

Galatasaray ve Beşiktaş ’ta görev yaptığı dönemde gözde olmayan takımlarla bunu başardığını anlatan Ataman, “Kimse Beşiktaş ’ın 53 sene sonra, Galatasaray ’ın da 27 sene sonradan her tarafta kazanan olabileceğini düşünmüyordu. Böyle bir ortamda gözde durumda olan takımlar büyük yatırımlar yaptı. Efes ve Fenerbahçe, Ivkovic ile Obradovic ’i getirdi” dedi.

Cet Selçuk/DHA

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı