Futbol

Eğribayat: Sonuna kadar savaşacağız

Adana Demirspor’u 4-2 yenen Fenerbahçe’de kaleci İrfan Can Eğribayat, orta saha oyuncusu Dusan Tadic ve golcü oyuncu Serdar Dursun, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İrfan Can Eğribayat: “Devam edeceğiz, sonuna kadar savaşacağız”

Adana Demirspor karşısında güzel bir oyunla galip geldiklerini ifade eden İrfan Can Eğribayat, “Öncelikle bütün takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Güzel bir birliktelik sağladık ki Trabzon’dan sonra bu birlikteliğimiz çok arttı. Hata tabii ki var, futbolda hata var. Dünyanın en iyi kalecileri de hata yapıyor, dünyanın en iyi oyuncuları da hata yapıyor. Önemli olan buna takılı kalmamak ve hata dışında neler yaptığına bakmak. Ben hata dışında yine oyunda kalmaya çalıştım, takım arkadaşlarıma yardım etmeye çalıştım. Devre arasında içeri girdiğimizde takım arkadaşlarım da sağ olsun, birlikteliğimizi daha da arttırdık. ‘Çıkıp maçı kazanacağız’ dedik ve kazandık. Güzel de bir maç oldu. İki taraf da iyi oynamaya çalıştı. Adana Demirspor’u da tebrik ederim” dedi.

Eğribayat, Serdar Dursun’un devre arasında kendisine moral verdiğini kaydederek, “Serdar Dursun, ‘Canını sıkma, ben oyuna girer bir tane atarım’ dedi. Yine attı golünü, sağ olsun. Hata olacak, ilk yapan değilim son yapan da olmayacağım. Önemli olan devamında neler yapabildiğimiz, devamında takıma ne katkı verebildiğimiz ve bundan sonraki süreçte o hataya takılı kalıp kalmamak. Ben de çok takılı kalacak birisi değilim. Devam edeceğiz, sonuna kadar savaşacağız.” ifadelerini kullandı.

“Hatadan sonra bütün stat beni alkışladı, yanımda oldular”

Maç maç gittiklerini ve sezon sonu mutlu sona ulaşmak istediklerini aktaran Eğribayat, “Biz, Trabzonspor maçından önce hep beraber oturup konuştuğumuzda 9 maçımız kalmıştı ve ‘9’da 9 yapacağız, şampiyon olacağız’ demiştik. Ama maç maç gidiyoruz. Kazanabildiğimiz her maçı kazanmaya çalışacağız. Sezon sonu da mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Çünkü kulübümüz de çok ciddi şeylerle mücadele ediyor ve bizim hakkımızı savunmaya çalışıyor. Bizim de bunu sahada mücadele ederek göstermemiz lazım. Taraftarlarımız bugün ki Ramazan ayı olmasına rağmen çoğu iftarını burada açtı, stadı doldurup bize sonuna kadar destek veriyorlar ki bugün hata yapan kişi bendim. Ama hatadan sonra bütün stat beni alkışladı, yanımda oldular. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Tadic: “Bugün çok daha önemli olan şey 3 puanı elde edebilmekti”

Fenerbahçe’nin 3. golüne imza atan Dusan Tadic, hem uzak mesafeden kaydettiği golü hem de taraftarın desteğiyle alınan 3 puanı yorumladı. Tadic, şunları söyledi:

“Kariyerimde bu mesafeden atmış olduğum bir gol yoktu. Bugün ilk oldu ve sık da olan bir gol değil. Dolayısıyla mutluyum. Ama bugün çok daha önemli olan şey 3 puanı elde edebilmekti. Taraftarlarımızın muazzam desteği karşısında onları bugünkü 3 puan ile mutlu etmek istedik. Güzel bir performans ortaya koyduk. Saha içerisinde iyi aksiyonlar çıkardık. Taraftarlarımızı almış olduğumuz neticeyle mutlu etmeyi başardık.”

30. haftada oynadıkları Trabzonspor müsabakasına da değine Tadic, “O maçla alakalı çok fazla değerlendirme yapamadık. Özellikle ilk yarı özelinde konuşacak olursak güçlü bir maç ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Oraya da elbette futbolumuzu oynamaya gitmiştik. Netice itibarıyla da 3 puanı aldığımız için gerçek anlamda mutluyuz. O maçta her şeyden önce taraftarlarımızı mutlu etmek istemiştik. Almış olduğumuz galibiyetle beraber taraftarlarımızı memnun ettiğimizi düşünüyorum. O maçta önemli olan 3 puandı. Güzel goller attık, güzel aksiyonlar ve organizasyonlar çıkarmıştık. Ama çok fazla geçmişe bakmamak gerekiyor. Son maçta oynadığınız kadar iyisinizdir, benim ülkemde böyle bir ifade var. Dolayısıyla her zaman geleceğe bakmanız gerekiyor. Aslında futbol, zalim bir oyun çünkü her zaman en iyisini ortaya koymak zorundasınız.” dedi.

Serdar Dursun: “Oyuna bakarsak haklı bir galibiyet oldu”

Fenerbahçe’nin mücadeledeki 4. golünü kaydeden milli forvet Serdar Dursun ise şunları ifade etti: 

“Güzel oldu. Böyle atmosferlerin hayalini kuruyordum. Sezon başında Karagümrük’e gitmiştim. Ancak stadın yakınlarında oturuyorum ve açıkçası doğru söylemek gerekirse tekrar Fenerbahçe’ye dönmenin hayalini kuruyordum. Stadın önünden geçerken, ‘İnşallah tekrar dönerim ve gollerimi atarım’ diye dua ediyordum. Allah da bana bugün golümü atmayı nasip etti. Çok mutluyum, inşallah devamı gelecek. Galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koyduk. Biz, takım olarak sezon başından beri iyi futbol oynuyoruz. Son 1-2 aylık dönemde golleri geç bulunca biraz panik, heyecan yaptığımız oluyor. Rakiplerimiz de 1-0 öne geçince oyunu soğutmak için topu oyuna sokarken yavaş davranıyor. Ama biz 1-0 öne geçtiğimiz anda bambaşka bir Fenerbahçe oluyoruz, bu bir gerçek. Bugün de 1-0 öne geçtik. Ne yazık ki 1-1 oldu ama takım olarak bugün sakindik, daha öne doğru baskı yaptık. Oyuna bakarsak haklı bir galibiyet oldu. Son haftaları değerlendirirsek bizim için olumlu bir maçtı.” 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı