Süper Lig

Beşiktaş’ın maaş elçisi; Burak Yılmaz

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm gelirleri az daha bıçak gibi kesilince içinde bulunduğu hesaplı kriz daha da ağırlaşan Beşiktaş’ta ücret indirimi görüşmelerinde sıra yerli futbolculara geldi. Siyah-beyazlı yönetim kısa süre önce maaş indirimi teklifini ilk olarak yüksek takvim ödenti kazanan tanıdık olmayan oyunculara yaparken olumsuz cevap almıştı.

Beşiktaş Yönetimi, yerli oyuncularla yapılacak görüşmelerde takvim net 2,5 milyon euro kazanan kaptan Burak Yılmaz’ı öne çıkartacak. Barcelona’da Messi, Juventus’ta Ronaldo gibi yıldız oyuncuların maaş indirimlerine öncülük yapmasının etkisini gören siyah-beyazlılar bu görevi takım kaptanı olan Burak Yılmaz’a verecek.

Başta Burak olmak üzere yüksek yıllık ödenti şampiyon yerli oyuncuların mevcut anlaşma bedellerini aşağıya sürüklemek isteyen yönetimin bu konuda kararlı olduğu belirtildi.

Takımın toplam ücret bütçesinde yüzde 50 indirim sağlamayı hedefleyen siyah-beyazlı yöneticilerin, “Burak Yılmaz ücretinde indirime giderse takımda çoğu yerli ve tanıdık olmayan oyuncuya misal olacak. Bu zor dönemde kaptanlar öncü olursa takım içerisinde dayanışma daha pozitif artar. Yerli futbolcuların indirime gitmesiyle yabancılar da yumuşama gösterecektir. Bu camia Burak Yılmaz’ı bitmiş bağrına bastı. Kaptan da bu kampanyaya liderlik yapmalı” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

Başkan Çebi ile buluşma yapacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, maaş indirimi konusuna öncülük etmesi için kısa süre içinde Burak Yılmaz’la özel bir mülâkat gerçekleştirecek. Siyah-beyazlı kulüple 1 yıl daha sözleşmesi yer alan 34 yaşındaki golcü oyuncunun indirim teklifine sıcak baktığı ve ekip içerisinde ‘rol model’ olmak istediği açıklama edildi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı