Fenerbahçe

“Batshuayi iyi bir takım oyuncusu”

Belçikalı gazeteci Thijs Vloebergh, Fenerbahçe’nin yeni transferi Michy Batshuayi’yi TRT SPOR’a değerlendirdi. Ülkede golcü oyuncunun çok sevildiğini söyleyen Belçikalı gazeteci, “29 yaşındaki oyuncunun, sarı-lacivertli ekipte önemli başarılara imza atacağını düşünüyorum” dedi.

“Belçika Milli Takımı için yaptıkları ortada”

Vloebergh, Batshuayi ile ilgili şunları ifade etti:

“Belçika’da Michy Batshuayi çok seviliyor. Futbolculuğunun ötesinde karakterine de fazlasıyla saygı duyuyoruz. Kariyeri hakkında da bazı detaylara değinmek istiyorum. Kendisi birkaç senedir farklı takımlara kiralandı. Borussia Dortmund, Beşiktaş, Crystal Palace, Valencia gibi farklı ülkelerin ekiplerinde ter döktü. Bir oyuncu için üst üste kiralık olarak forma giymek yıpratıcı olabiliyor. Fakat Belçika Milli Takımı için yaptıkları ortada. Lukaku’nun alternatifi olarak görülse de oyunda olduğu her saniye ülkesi için mücadele eden bir oyuncu. Sadece milli takım için değil, giydiği formanın hakkını her zaman veren bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman kendisine eleştirilerin olduğunu görüyorum. Biraz önce dediğim gibi sürekli farklı ülkelerde kiralık olarak oynamak kolay değil. Yaz kampı geçirmiş bir takıma transfer döneminin son günlerinde katılıp adapte olmak bir futbolcu için gerçekten takdir edilmesi gereken bir durum.”

“Sadece sabırlı olmak gerekiyor”

Batshuayi’nin iyi bir takım oyuncusu olduğunu belirten Thijs Vloebergh, Fenerbahçe taraftarının golcü oyuncuyu her zaman desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Vloebergh, “Batshuayi tamamıyla bir takım oyuncusu. Jorge Jesus’un Fenerbahçe’de oynattığı oyunu takip ediyorum. Bir oyuncu ön plana çıkmıyor, takım halinde hücum edip, takım halinde savunma yapıyorlar. Bu yüzden Michy onlar için doğru bir seçenek. Her zaman takımı için mücadele eden, elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen bir oyuncu. Psikolojik olarak rahat hissettiğinde birçok gol atacaktır. Önemli olan Michy gol kaçırdığında taraftarın ona sahip çıkması. Aksi takdirde kendini güvende hissetmeyen her santrfor gibi gol noktalarında sıkıntı yaşayabiliyor. Sadece sabırlı olmak gerekiyor” diye konuştu.

Batshuayi’nin sezgilerinin çok güçlü olduğunu ifade eden Belçikalı gazeteci, şunları dile getirdi:

“Kendisinde doğuştan var olan bir yetenekten de bahsetmek istiyorum. Pozisyon alma özelliği birçok santrfordan daha iyi. Topun nereye düşebileceğini çok iyi tahmin ediyor ve bir anda kendisine pozisyon yaratıyor. Bence bu özellik sonradan öğretilemez. Michy’nin sezgisi çok kuvvetli. Eğer her maç minimum 70 ila 80 dakika arası oynarsa, kendisinden 3 maçta 1 gol beklemek hiç sürpriz olmaz. Bu da sezonun kalan bölümü için 14 ya da 15 gol demek oluyor. Jorge Jesus’un oynattığı takım oyunu sayesinde gol yükü hali hazırda bir oyuncuda olmadığı için takımın forvetlerinden birinin bu gol sayısına ulaşması, Fenerbahçe’nin geleceği için oldukça kıymetli.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı